Florin Cîţu prezintă joi lista statelor care au impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii. Premierul mai atrage atenția că măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate.

Lista statelor care au impus măsuri

Premierul României a publicat recent lista statelor care au impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii, multe dintre ele limitând circulaţia de la orele 20.00 sau 21.00. În Franţa, circulaţia nu mai este permisă după ora 18.00, iar unele state au în prezent interdicţie totală pentru circulaţia fără motive bine întemeiate.

”Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa”, afirmă premierul.

Florin Cîţu a postat, joi, pe Facebook, o listă cu statele care au impus resticţii de circulaţie pe timpul nopţii, după ce a fost întrebat despre limitarea circulaţiei în România în intervalul 22.00 – 05.00.

Multe state nu mai permit circulaţia fără motive întemeiate după ora 20.00, printre care Austria, Slovacia şi Portugalia, altele au restricţionat traficul de la ora 21.00 – Cehia, Cipru, Muntenegru. Olanda. Altele, la fel ca România, au interzis circulaţia după ora 22.00, iar altele de la ora 23.00. Franţa a limitat traficul cetăţenilor după ora 18.00 şi sunt câteva state – Anglia, Scoţia, Lituania  – care au impus restricţietotală pentru deplasarea în afara locuinţelor.

Ce restricții au impus alte țări

”Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa.  Şi vă mulţumesc vouă pentru asta, pentru că aţi fost responsabili. Hai să continuăm aşa! Doar împreună putem învinge pandemia”, a scris premierul pe Facebook.

La prelungirea stării de alertă, Guvernul a decis, la propunerea CNSU, să limiteze circulaţia pe timp de noapte, în intervalul 22.00 – 05.00.

Potrivit ultimelor informații oficiale, de duminică seara întră în vigoare noi măsuri pentru limitarea răspândirii pandemiei coronavirus în România, după ce numărul cazurilor a început să crească îngrijorător  în ultima perioadă. Astfel, oamenii vor fi obligați să nu mai iasă din casă începând cu ora 22, nu 23 cum este în prezent.