Florin Cîţu a găsit soluția pentru ca nunțile să nu mai fie amânate, din cauza pandemiei. Premierul își face griji pentru cei care au deja nunțile programate.

”Oamenii nu pot să îşi mai modifice data de la o săptămână”, a declarat Florin Cîțu, care vine cu o propunere.

Florin Cîţu a găsit soluția: Nunțile se vor ține cu folosirea certificatului verde

Premierul Florin Cîţu propune ca la nunţile programate în perioada următoare în localităţi în care incidenţa este crescută să fie folosit certificatul verde.

Florin Cîţu a declarat, duminică, la începutul videoconferinţei cu prefecţii, că propune această măsură pentru ca nunţile să nu fie anulate.

”Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 mie. Propunerea mea şi domnul Raed Arafat, aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate şi ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate.

”Sunt în zone unde incidenţa creşte”

Oamenii nu pot să îşi mai modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde”, a transmis premierul Florin Cîţu.

În context, trebuie precizat că autoritățile au fost nevoite să declare deja carantină în județul Satu Mare, ca urmare a evoluției epidemiologice.

După o vară în care nunțile cu peste 1.000 de invitați s-au ținut lanț, oamenii nu mai pot ieși acum din case fără declarație pe proprie răspundere.

Zona va fi patrulată de echipaje de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră, pentru ca autoritățile să se asigure că restricțiile impuse vor fi respectate.

Carantina presupune noi restricții, inclusiv școală online pentru mii de elevi. Nunțile cu peste 1.000 de invitați au fost cauza principală a răspândirii virusului, susțin autoritățile.

”A fost multă lume venită, acum, acasă. Au fost foarte multe evenimente și cred că și asta, că s-a săturat lumea și de restricții, cred că ăsta e motivul”, spune o localnică.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei.