Firma Axis Corporate Security SRL, al cărei administrator şi acţionar e ginerele ministrului de Interne Vasile Blaga, a anunţat, joi, că a renunţat la contractul încheiat cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, subiect de presă şi motiv de critici pentru ministru din partea colegilor.

„Compania Axis Corporate Security SRL Deva a renunţat la contractul de prestări servicii de pază, protecţie şi securitate încheiat cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Miercuri, 9 iunie 2010, conducerea Axis Corporate Security SRL Deva a depus la sediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara notificarea de renunţare la contract. Vă informăm că notificarea a fost acceptată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara”, se arată într-un comunicat de joi al companiei, semnat chiar de ginerele lui Blaga, Ioan Andrei Rudeanu, în calitate de administrator.

„Vă mai precizăm că între Axis Corporate Security şi Compania Naţională a Huilei (CNH) nu este în vigoare nici un contract de prestări servicii de pază, protecţie şi securitate”, se mai arată în comunicat.

Presa a relatat, recent, despre existenţa unui contract între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara şi firma Axis Corporate Security, în baza căruia firma primea bani pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Preluând afirmaţiile din presă, fostul ministru al Justiţiei şi actualul europarlamentar PDL Monica Macovei l-a criticat pe ministrul Blaga pe această temă, spunând că ar trebui să plece din Guvern. Macovei a mai declarat că nu crede că Blaga nu ştia despre afacerea ginerelui său.

Întrebat cum comentează afirmaţiile Monicăi Macovei despre el, Blaga a răspuns: „Nu iau lecţii de la Monica Macovei”.

SURSA: Mediafax