"Nu ne-am bucurat de o colaborare atât de bună cu toţi membrii fostului Cabinet şi da, ne dorim că următorul Guvern (…) să fie mult mai receptiv la problemele noastre, pentru că s-a dovedit că se poate, au fost şi miniştri în fostul Cabinet care au fost alături de noi instituţional, ne-au sprijinit, au deblocat cât au putut pe domeniile lor de activitate. Din nefericire, nu a fost cazul în toate situaţiile", a spus Firea. 

Ea a menţionat că Bucureştiul cotizează la bugetul naţional, dar nu doar din această perspectivă, strict financiară. 

"Cred că este vorba despre respectul cetăţenilor unei Capitale europene, respectul faţă de reprezentanţii corpului diplomatic care trăiesc viaţa alături de noi în Bucureşti, respectul faţă de turiştii care trec prin Capitală când au şi alte activităţi în ţară, respectul pentru studenţi. Suntem o aglomerare urbană de aproape 3 milioane de persoane. Ne dorim ca Bucureştiul să fie nu doar locul în care trăim, ci şi locul pe care îl iubim, îl apreciem şi facem fiecare în parte cât se poate mai mult pentru el. Ne iubim întreaga ţară, dar fiecare acolo unde a primit o răspundere de la semenii săi trebuie să o ducă la bun sfârşit cu orice preţ şi cu orice sacrificii", a afirmat edilul Capitalei. 

Firea a declarat că deşi ea, cei şase primari de sectoare şi echipele lor au avut determinare, energie, dinamism pentru a debloca proiecte şi a crea o administraţie de tip nou, european, au fost şi foarte multe blocaje. 

"Este vorba despre multe prevederi legislative care pur şi simplu blochează, stagnează activitatea în administraţie. Mă uit în sală şi văd reprezentanţi ai Parlamentului României (…). Am pregătit deja propunerile de modificări legislative foarte necesare nu doar pentru Bucureşti, ci pentru întreaga ţară, vă solicităm şi vă rugăm să ne sprijiniţi (…) pentru a nu încheia acest mandat cu gândul că puteam face mai mult, dar am avut din păcate blocaje legislative", a adăugat Firea.

SURSA: Agerpres