Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, reacționează în scandalul din Capitală pe tema insectelor și a șobolanilor.

Aceasta susține că de ”frică să nu vină bucureștenii peste el la Primărie”, Nicușor Dan a anunțat începerea deratizării și a dezinsecției din Capitală. Gabriela Firea susține că această operațiune trebuia făcută din luna martie, înainte ca Bucureștiul să fie invadat de șobolani, făcând referire și la situația din Sectorul 1 al Capitalei.

”În ceasul al 12 lea, de frică să nu vină bucureștenii peste el la Primărie, sau poate chiar șobolanii, căpușele și țânțarii, Plicușor Ban anunță victorios ca începe deratizarea și dezinsecția în București…Aplauze!

Nu contează că este foarte, foarte târziu, că vom avea o vară plină de țânțari și căpușe, pentru că primele tratamente trebuiau făcute în martie, nu contează că Bucureștiul este invadat de șobolani, pe care timp de șase luni nu i-a deranjat nimeni…Ba, din contra, generoasă, primărița de la sectorul 1 le-a organizat un festival, Festivalul Gunoiului Neridicat cu Săptămânile, sectorul 1, ediția 2021…”, a scris Firea pe Facebook.

Nicușor Dan se folosește de companii

Fostul primar al Capitalei susține că Nicușor Dan se folosește de companiile municipae înființate chiar de ea, fără să îi fie rușine pentru declarațiile făcute în urmă cu ceva timp.

”Dar ce bine că avem acum companiile municipale, înființate de Firea, pe care Plicușor și toți prietenii lui USR-PLUS & CO le-au distrus de-a dreptul, prin neplata facturilor, a salariilor, printr-o campanie de hărțuire permanentă, bazată pe minciuni și falsuri… Și vor continua să facă asta, pentru că se laudă cui mai vrea să-i asculte că le vor desființa, că nu fac nimic…

Dar, ce să vezi! În București se face deratizare prin Compania Municipală Eco Igienizare, se taie iarba din parcuri prin Compania Municipală Parcuri și Grădini! Nicușor Dan se folosește de companii chiar în acest moment anunțat cu surle și trâmbițe, în loc să intre în pământ de rușine.

Companii în subordinea Consiliului Local funcționează bine-mersi și în Oradea, Brașov, Constanța, Ploiești, Iași, adică în orașe conduse de edili USR, PLUS sau PNL. Dar firește, acelea sunt perfecte, pentru că nu au fost înființate de Firea…”, a adăugat Firea.

Aceasta le-a recomandat bucureștenilor să nu se bucure prea repeed pentru că aceste companii municipale au foarte puțin de trăit, în contextul în care Nicușor Dan vrea să le desființeze, după calculele făcute chiar de el.

”Nu vă bucurați prea repede, totuși. Chiar dacă sunt legale, chiar dacă funcționează, nu doar în România, ci în întreaga Europă, companiile municipale mai au foarte puțin de trăit. Pentru că Plicușor e decis să le desființeze în ședința din aceasta lună.

A făcut calculele, i-au ieșit perfect, i le-au confirmat și specialiștii: dacă în decembrie erau 200 de exemplare de șobolani în București, la rata lor de înmulțire, acum avem deja peste 1,9 milioane, deci câte unul pentru fiecare bucureștean!!!!”, mai scrie Gabriela Firea pe o rețea socială.