“Ne menţinem opinia că a fost un sabotaj industrial prin care au fost pedepsiţi cetăţenii, doar pentru a fi un atac politic la adresa primarului general. Am fost avertizată cu câtva timp în urmă că se va întâmpla aşa ceva. (…) A fost provocată o avarie majoră, cea mai complexă din ultimii ani”, a declarat primarul general, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Municipalităţii, potrivit agerpres.

Ea a menţionat că avaria a fost soluţionată şi că în această noapte cetăţenii care au fost afectaţi vor avea apă caldă şi căldură.

 

Firea depune plângere penală

Primarul general al Capitalei, a anunţat sâmbătă că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, după ce Termoenergetica a informat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, s-a produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3.

Reprezentanţii ELCEN au replicat că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) încearcă să arunce vina pe producătorul de energie pentru avariile din curtea proprie.