“Guvernul trebuie să ia msăuri urgente pentru protejarea populației. Spun de câteva zile. Nimeni nu mă aude, inclusiv astăzi premierul Orban a făcut un gest de iresponsabilitate, ieșind în pubic stând la câțiva centimetri de ministrul Snătății, care trebuie să aibă o sănătate de fier în aceste momente, când se întâlnește cu mulți medici și directori de spitale.

Domnul Orban este încă premei pentru că domnul Cîțu a fugit, trebuie să coordoneze toate comitetele de situații de urgență și întâlnirile cu miniștrii de resort”, a declarat Firea la România TV.

Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat vineri că, având în vedere că senatorul Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii conducerii liberale se vor izola la domiciliu, iar toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze.

El a precizat că nu va merge la consultările de la Cotroceni, pentru desemnarea premierului, pentru că ar însemna să-l pună în pericol pe preşedinte.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a subliniat în aceeaşi conferinţă de presă că trebuie respectate protocoalele şi procedurile internaţionale în acest caz. “Domnul prim-ministru este doar un contact al domnului Chiţac, asimptomatic. Va fi în izolare la Vila Lac şi i se vor face testări la interval de o săptămână şi 14 zile. La fel se va proceda cu ceilalţi miniştri, în special cei care au fost contacţi direcţi ai domnului Chiţac”, a precizat Costache.

Membrilor Biroului Executiv al PNL li se vor preleva probe în cursul zilei de vineri, precum şi jurnaliştilor prezenţi, au anunţat Orban şi Costache.

“După prelevarea probelor, toţi colegii mei se vor izola la domiciliu, iar miniştrii care trebuie să rămână la comandă şi întreg dispozitivul de luptă al statului român trebuie să rămână în funcţiune şi să ia toate deciziile pentru a apăra cetăţenii români, sănătatea publică a cetăţenilor”, a declarat Orban.