Joi, 19 mai, s-a disputat finala Cupei României la fotbal masculin.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a căştigat finala Cupei României

Pentru prima oară în istorie, trofeul ajunge în vitrina celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Sepsi s-a impus în faţa celor de la FC Voluntari cu scorul de 2-1 (2-0).

Meciul s-a jucat joi seară pe noul stadion din Giulești. Sepsi OSK a mai disputat o finală a Cupei României în 2020, însă nu a reuşit atunci să se impună. FC Voluntari a câştigat Cupa României în 2017.

Este primul trofeu din istoria Sepsi OSK, club înfiinţat în urmă cu numai 11 ani şi promovat în Liga I în urmă cu 5 ani.

Sezonul viitor, Sepsi joacă în turul doi preliminar al Conference League

Graţie acestei reuşite istorice, Sepsi va evolua, sezonul viitor, în turul al doilea preliminar din Conference League.

Trofeul de joi este cel de-ai doilea din România pentru antrenorul Cristiano Bergodi, după Supercupa câştigată cu Rapid Bucureşti, în anul 2007.

„A fost o seară foarte frumoasă. Echipa a jucat bine mai ales în prima repriză şi acolo s-a decis meciul. Am făcut un meci perfect în prima repriză. Vreau să felicit tot staff-ul, pe toţi băieţii, au făcut un lucru extraordinar.

Băieţii merită total Cupa. S-a terminat sezonul într-o manieră extraordinară. Primul loc în play-out şi Cupa e foarte frumos. Obiectivul va fi play-off-ul cel puţin. După ne gândim la mai multe. Va fi foarte greu următorul sezon”, a declarat Bergodi după meci.

Echipa din Sfântu Gheorghe a fost susţinută de un grup masiv de suporteri, veniți la București cu garnituri de tren puse la dispoziție cu sprijinul autorităților locale din Sfântu Gheorghe.

Cum s-a derulat meciul de joi seară?

Covăsnenii au deschis scorul în minutul 20, prin Ștefănescu, dar reușita a fost anulată pe motiv de offside. Două minute mai târziu, acelaşi jucător a marcat un gol valabil, cu un șut din unghi, din interiorul careului, transmite Mediafax.

În minutul 38, am avut parte şi de golul meciului, înscris tot de Ștefănescu. Jucătorul celor de la Sepsi a trimis un șut puternic și bine plasat, de la 25 de metri, direct în vinclul porții lui Popa.

FC Voluntari a încercat să echilibreze forțele în teren, în repriza a doua, însă ocaziile de poartă construite nu au provocat pericol real la poarta lui Niczuly.

Cea mai importantă fază a reprizei secunde s-a jucat tot la poarta lui Popa, care a ieșit din poartă pentru a respinge o minge, care a ajuns la Ștefănescu. Acesta a încercat să trimită un lob spre poarta goală, însă Tamaș a scos de pe linia porții.

FC Voluntari a reuşit să reducă diferența în ultimul minut suplimentar de joc, prin autogolul lui Dumitrescu.

Vezi parcursul celor două finaliste înaintea meciului de joi seară: