PSD nu suportă să stea în Opoziție și vrea să revină cât mai repede la guvernare. Social democrații au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban și stabilesc planul de executare al acestuia.

Orban va fi dat afară

Surse social democrate spun că în Comitetul Executiv Naţional al PSD de vineri, de la ora 17,00, pe ordinea de zi a şedinţei sunt teme legate de moţiunea de cenzură şi congresul partidului, care urmează să aibă loc la finalul lunii februarie.

În şedinţa CExN, principala temă de analiză va fi moţiunea de cenzură. Un alt subiect important aflat pe ordinea de zi va fi organizarea congresului. Este posibil să fie luate în discuţie propunerile venite din partea tuturor membrilor de modificare a statutului, dar şi stabilirea datei congresului.

PSD a depus joi o moţiune de cenzură intitulată “Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Aceasta va fi prezentată în plenul Parlamentului luni, de la ora 14,00, au decis Birourile permanente reunite.

Data dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură urmează să fie stabilită într-o nouă şedinţă a Birourilor permanente, anunță Antena 3.