Ministrul a fost întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţiile unor analişti care susţin că această creştere economică e bazată pe consum şi nu va avea efecte benefice pe termen lung. 

''Vocile acestea de analişti care una-două sar să spună că România nu are o creştere sănătoasă au fost contrazise etapă cu etapă de la preluarea guvernării. Prima dată a venit FMI şi a spus: e dezastru, România are o problemă! A venit Banca Mondială: e dezastru! Cifre peste cifre. Întotdeauna aceste cifre au fost contrazise de creşterea economică a României. Nu poţi să ai a doua cea mai mare creştere economică din Europa şi să spui că lucrul acesta se datorează doar consumului. În opinia mea este o abordare cel puţin cu rea credinţă'', a răspuns Mihai Fifor. 

Acesta a adăugat că România nu a mai avut de multă vreme o astfel de creştere economică sustenabilă, bazată pe producţie, pe exporturi. 

''Cine vrea să vadă cu adevărat cifrele de la statistică, o să constate că e o creştere economică bazată pe producţie, bazată pe exporturi, ceea ce România nu a mai avut de foarte multă vreme. Şi este o creştere economică sustenabilă, prin urmare sănătoasă. Măsurile luate de guvernarea noastră în cele opt luni de guvernare produc efecte'', a precizat Fifor. 

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a efectuat, joi, o vizită de lucru la mai multe obiective de interes naţional din Prahova, aflate sub autoritatea Ministerului Economiei. La finalul vizitei a susţinut, la sediul PSD din Ploieşti, o conferinţă de presă. 

AGERPRES