Situație foarte tensionată în PSD. Marcel Ciolacu, președintele interimar al formațiunii politice, a cerut un audit financiar la partid, pe tema cheltuirii banilor în campaniile electorale de la alegerile prezidențiale și cele europarlamentare.

Iar motivul a fost disputa din ultimul Comitet Executiv al partidului – CEx pe tema cheltuirii banilor în cele două campanii. Astfel, în ședința de săptămâna trecută, Radu Moldovan și Olguța Vasilescu au susținut că s-au cheltuit prea mulți bani cu ”oameni care nu au făcut altceva decât să încurce lucrurile”, făcând referire la consultanții de imagine care au avut contracte pentru campania electorală, informează g4media.ro, pe surse.

Șeful echipei de consultanți

Trebuie precizat că șeful echipei de consultanți din campania pentru alegerile prezidențiale a fost Anton Pisaroglu, fost șef de securitate și consilier la firmele lui Frank Timiș și Dragoș Dobrescu, potrivit sursei citate.

Pisaroglu a intrat ulterior în consultanță politică, devenind partenerul lui Alan Blaine Stone, fondator și fost CEO al firmei americane de apărare Circinus Defense LLC, dar și al lui Marshall Comins, un consultant politic cu proiecte în Rusia.

Scandal pe facturi

În context, Olguța Vasilescu a relatat în ședința CEx un moment tensionat dintre Mihai Fifor și unul dintre consultanți. Aceștia ar fi avut o dispută dură pentru că fostul secretar general nu a vrut să semneze pentru plata unor facturi, după cum a explicat Vasilescu.

La sedinta CEx de miercuri ar urma să participe și fosta șefă a partidului, Viorica Dăncilă, care este acum șefa Organizației de Femei a PSD. Potrivit statutului, liderul acestei organizatii este membru în Comitetul Executiv National și are drept de vot.