„Începând din 14 martie (debutul celor trei luni de izolare în Spania), noi practicat nu am încasat nimic. Noi am pierdut câştiguri de aproximativ 200 milioane”, a precizat preşedintele clubului catalan într-un interviu acordat Mundo Deportivo.

„Noi am fost nevoiţi să închidem buticurile noastre şi muzeul, bilete nu am vândut. Am rambursat totodată partea de abonament corespondent meciurilor care nu au fost disputate (cu public)”, a enumerat Josep Maria Bartomeu printre cauze.

Salariile jucătorilor au fost reduse

Clubul a răspuns la această criză prin reducerea salariilor jucătorilor şi a recurs la şomaj parţial pentru salariaţii săi.

„Barca”, care prevedea atingerea unei cifre de afaceri de 1,1 miliarde la finalul sezonului 2020-2021, merge acum pe o valoare cu „30 la sută mai puţin”, conform lui Josep Maria Bartomeu.

Previziunile au fost date peste cap de pandemie

În acest sezon, clubul spera să depăşească pentru prima oară miliardul de euro ca cifră de afaceri, dar previziunile au fost bulversate de pandemie.

„Dacă cineva crede că pandemia nu a avut efect asupra Barcei, se înşeală. Ea afectează cele mai mari cluburi europene şi Barcelona, care este clubul care câştigă cei mai mulţi bani, este cel mai afectat”, a conchis preşedintele.

Cine își va prelungi contractul până în 2025

Cum perioada de transferuri se anunta a fi una dificila, in contextul pandemiei COVID-19, catalanii au decis sa se concentreze pe ceea ce au deja in propria curte, astfel ca i-au propus lui Marc-Andre ter Stegen prelungirea contractului pana in 2025.

Barcelona i-a propus lui ter Stegen o crestere graduala a salariului pe parcursul anilor din contract. Chiar daca nu ar avea din prima un salariu pe masura asteptarilor sale, neamtul a fost incantat sa vada ca Barcelona doreste atat de tare sa il pastreze si va accepta, cel mai probabil, propunerea.

In varsta de 28 de ani, portarul german este considerat a fi printre cei mai buni din Europa pe postul sau si a atras atentia lui PSG, Chelsea si Bayern Munchen. Francezii si nemtii se bazeaza in prezent pe Keylor Navas si Manuel Neuer, portari ajunsi la 33, respectiv 34 de ani si se gandesc deja la viitoare solutii.