Adrian Severin, fost europarlamentar condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, critică, într-o postare amplă pe pagina sa de Facebook, decizia Statelor Unite de a interzice accesul lui Liviu Dragnea şi a copiilor săi pe teritoriul american.

Severin scrie că cei care se bucură acum de ”nenorocirea copiilor lui Dragnea”, ”nu sunt poporul român, nu simt românește”. În plus, ”aplaudarea dementă” a deciziei luate de Statele Unite ”este actul de slugărnicie a unor nevertebrate fără neam și fără Dumnezeu”.

”Nu trebuie să ne lăsăm înșelați de exploziile de bucurie animalică de pe rețelele sociale. Cei care salută nenorocirea copiilor lui Dragnea, nu sunt poporul român, nu simt românește (de fapt nu simt omenește) și nu aparțin României profunde. Oricât de mulți par a fi, ei rămân o minoritate de impotenți cronici care își văd salvarea doar în statutul de sclav. Decizia americană este un act de putere care are totuși sensul său. Aplaudarea ei dementă este actul de slugărnicie a unor nevertebrate fără neam și fără Dumnezeu.”, consideră Severin.

Fostul europarlamentar nu crede că varianta care se doreşte impusă, potrivit căreia ”Dragnea a fost pedepsit pentru că a dat, din spatele gratiilor, ordinului îndepărtării lui Birchall, aceasta din urmă fiind garanția acceptării unui MCV american pentru România”, este şi varianta adevărată.

Adrian Severin atrage atenţia că aveam de-a face cu două federaţii americane, dintre care doar una este cea vizibilă şi legitimă, condusă de Donald Trump.

”În prezent, avem de a face cu două federații americane: una vizibiă și legitimă, avându-l ca șef al administrației pe Președintele Donald Trump, iar alta ocultă și ilegitimă, condusă de reprezentanții unui complex dinastic politico-birocratico-corporatist, căreia americanii, pe vremea când acționa ca simplu factor de corectare a politicilor oficiale, i-au dat numele de „establishment” („sistemul”), pentru a o apela „deep state” („stat subteran”), după ce a trecut cu duritate la subminarea statului oficial. Ca atare, nu tot ceea ce ajunge la București ca „mesaj american” vine din același loc și este animat de aceeași logică. Uneori sursele sunt în concurs, iar ordinele trimise de ele în conflict.”, spune Adrian Severin.

Fostul europarlamentar crede că secretarul de stat Mike Pompeo a fost înşelat în acest caz: “Că Mike Pompeo a fost înșelat când i s-a spus că în speță există indicii solide referitoare la acte de gravă corupție ale fostului demnitar al statului român, rămas deja fără viză americană de îndată după condamnare, este neîndoielnic. (Conform anunțului făcut de Victor Ponta cu vreun an în urmă, viza americană i s-ar fi retras înainte ca o hotărâre judecătorească definitivă să îl declare vinovat mai presus de orice dubiu rezonabil. Ceea ce nu ar fi fost chiar fără precedent în practica americană.) Aici putem identifica contribuția diplomaților clintonisto-soroșiști din Departamentul de Stat, cărora nemuritorul ambasador Klemm le-a furnizat din plin muniție artizanală de contrabandă, în cooperare cu ambasadorul statului paralel român la Washington, George Maior.”

Adrian Severin consideră că măsură luată împotriva lui Liviu Dragnea şi a copiilor săi are legătură cu războiul economic global dintre Statele Unite şi China.

“Fără a se lovi direct în „protejatul” de la București, și așa strâns cu ușa de oamenii tandemului franco-german, trebuia imaginat un gest năpraznic care să le înghețe sângele în vine liderilor PSD, făcându-i să își înghită tupeul și să se ferească de orice inițiative neconvenite pe filieră transatlantică. Șeaua urma să fie bătută zdravăn pentru ca iepei pesediste să nu îi treacă prin creier tentații nărăvașe. Și pentru că acest gest trebuia să poarte un nume, i s-a spus „Liviu Dragnea & Sons”.

Aceasta nu are nici o legătură cu angajamentul american în lupta împotriva corupției și nici cu susținerea Anei Birchall, așa cum vor să ne facă a crede corifeii statului paralel de inspirație germană, spre a ascunde partajul influenței străine în România și a ne convinge că America ratifică discursul justițiarist al lui Klaus Iohannis, ci cu confruntarea americano-chineză, circumscrisă de contradicțiile ordinii corporatiste globale.”, scrie fostul europarlamentar.

Textul integral postat de Adrian Severin poate fi citit aici: