Nimeni nu s-ar fi aşteptat la o asemenea situaţie, dar totuşi s-a întâmplat. pentru prima oară în istoria tenisului masculin profesionist un cunoscut jucător a ajuns într-o semifinală de turneu fără a intra în teren să joace un meci.

Premieră istorică la Doha

Premieră istorică la turneul de la Doha, dar şi în circuitul profesionist, ATP Tour. Rusul Andrei Rublev a bifat un record la care nimeni nu s-ar fi putut gândi până acum.

Rusul Andrei Rublev a ajuns în semifinale la turneul de la Doha, fără să dispute vreun meci, ceea ce reprezintă o premieră de la crearea ATP Tour în 1990.

Cum s-a ajuns la un asemenea deznodământ?

Rublev a avut bye în prima rundă, el fiind favorit 3. Apoi, în optimi a profitat de retragerea lui Richard Gasquet, pentru ca în sferturi de profite de un alt forfait, cel al ungurului Márton Fucsovics.

În semifinale, Rublev ar urma să joace cu învingătorul partidei dintre austriacul Dominic Thiem şi spaniolul Roberto Bautista Agut. Abia în careul de aşi Rublev ar urma şi el să joace, dacă nu cumva se întâmplă ceva cu cei doi jucători.

Astfel, pentru a pune mâna pe trofeu, Rublev are nevoie de doar două meciuri câştigate, dar beneficiază şi de faptul că este odihnit faţă de adversarii săi.

Sursa foto INQUAM / Virgil Simonescu