Premierul Florin Cîţu i-a felicitat sâmbătă pe colegii săi liberali din Tulcea în timpul vizitei efectuate. Mai exact, premierul țării susține că liberalii din județ au „salvat România de un spion rus”, primul ministru făcând referire la un fost senator de Tulcea.

Totodată, Cîțu a precizat că liberalii au reușit să scoată din Parlamentul României ”un om care făcea foarte, foarte mult rău”, acesta fiind redat sectorului privat.

El a mai adăugat că de acum, spionul rus poate ”face rău unei singure companii” căreia îi poate pierde banii, arătându-se extrem de mulțumit de atitudinea liberalilor din județ.

Liberalii au scăpat ”de un spion rus”

„Trebuie să vă felicit pentru ceva special: dumneavoastră aţi salvat România. Aţi scos din Parlamentul României un om care făcea foarte, foarte mult rău, senator de Tulcea şi l-aţi redat sectorului privat. Acolo va face rău poate, dar unei singure companii, poate propriii bani şi-i va pierde. Dar felicitări, aţi salvat România de un spion rus şi vă felicit şi pentru asta”, le-a spus Florin Cîţu delegaţilor la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea, care are loc sâmbătă.

Totuși, premierul Florin Cîțu nu a pronunţat numele fostului parlamentar despre care susţine că ar fi spion rus.

Amintim totuși că în legislatura trecută, Tulcea a mai avut o reacție similară. Mai exact, județul a trimis în Senat doi reprezentanţi, ambii de la PSD. În ceea ce privește numele celor vizați, unul dintre aceştia este fostul ministru al Finanţelor Publice Eugen Orlando Teodorovici, care în prezent lucrează la Curtea de Conturi a României.

Pe de altă parte, al doilea nume este cel al lui Ion Ganea, fost membru al UNNPR şi PMP, despre care presa a scris că a fost ofiţer de informaţii în cadrul unui serviciu de contraspionaj în perioada fostei Securităţi dinainte de 1989.