Florin Cîțu a semnat decizia! Numire importantă la MAI. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial

Monitorul Oficial arată că premierul Florin Cîțu a semnat mai mult decizii de numire. Potrivit sursei anterior citate, Andrei Novac a fost numit consilier de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, printr-o decizie publicată vineri și semnată de prim ministru.

Mai mult decât atât, tot vineri, Adrian Dupu a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova.

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului are un nou vicepreședinte în persoana lui Mihai Petre, potrivit unei decizii semnate de premier.

Ce alte decizii a mai semnat șeful Executivului

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților are un nou vicepreședinte, cu rang de secretar de stat, în persoana lui Vasile Nester.

În ceea ce privește eliberările din funcții, prim ministrul Florin Cîțu a semnat decizia de eliberare a Oanei Maria Sava din funcția de președinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului.

Președintele Klaus Iohannis a semnat și el noi decrete

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri mai multe decrete, printre care și unul de numire. Șeful statului a decis ca un fost membru în Consiliul director al Român de Dezvoltare Socială să preia funcția de consilier de stat începând de duminică, 1 august.

Administrația Prezidențială informează că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul care o eliberează pe Cătălina Galer din funcția de membru în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială, în urma demisiei pe care aceasta și-a depus-o.

Mai mult decât atât, fostul membru în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială a fost numit în funcția de consilier de stat. Așadar, Cătălina Galer urmează să își ia noua funcție în primire de duminică, 1 august.

Potrivit sursei anterior citate, președintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 30 iulie 2021, următoarele decrete:

  • Decret privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Soare Gheorghe din Ministerul Apărării Naționale – la data de 31 iulie 2021.
  • Decret privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Botea Marian-Costel din Ministerul Apărării Naționale – la data de 1 august 2021;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Iași a doamnei Clara-Roxana Barbir – pensionare, la data de 1 august 2021;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Buzău a doamnei Daniela Nicoleta Ridichie – pensionare, la data de 1 august 2021;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Vălenii de Munte a doamnei Antonela Alis Jica – pensionare;
  • Decret privind eliberarea din funcția de membru în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială a doamnei Cătălina Galer – ca urmare a demisiei;
  • Decret pentru numirea doamnei Cătălina Galer în funcția de consilier de stat, începând cu data de 1 august 2021.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin