Simona Halep a declarat, după merituoasa victorie de la Dubai, că se simte epuizată, din punct de vedere fizic.

”Sunt niște emoții nebune! Trebuie să o felicit pe Elena, a jucat atât de bine astăzi! Uneori abia atingeam mingea pe serviciul ei. Nu am renunțat, am luptat din greu, pentru că îmi place să joc aici.

Sincer, acum sunt aproape moartă din punct de vedere fizic. Am crezut că voi termina la 6-5, dar poate am fost prea încrezătoare. Trebuie să continui să lupți!”, a declarat Simona Halep la final, conform Antenei 3.

Al 20-lea trofeu din carieră

Sportiva română a câștigat al 20-lea trofeu din cariera sa după trei seturi, cel decisiv fiind adjudecat la tie-break. Scorul a fost 3-6, 6-3, 7-6, tie-breakul fiind adjudecat cu 7-5, în fața Elenei Rybakina, jucătoarea de 20 de ani din Kazahstan.

Halep s-a arătat derutată, după un prim set pierdut în fața mai tinerei jucătoare din fostul spațiu sovietic, care se află la a patra finală din acest an (pe una dintre ele a și câștigat-o).

A cerut ajutorul antrenorului său, dând de înțeles că nu știe ce să facă pentru a o bloca pe adversara sa. Artemon a venit cu câteva sfaturi pentru Simona Halep, spunându-i să fie mai agresivă și să joace mai avansat.

Recompensă pe măsura victoriei

Simona Halep a revenit de la 1-3 în setul decisiv, pentru ca apoi să servească pentru câștigarea meciului, la scorul de 6-5. Nu a reușit să își câștige însă serviciul și Rybakina a împins meciul în tie-break.

După un schimb de mingi echilibrat, românca a reușit să se impună, scor 3-6, 6-3, 7-6(7) și să câștige cel de-al doilea trofeu în cadrul turneului de la Dubai și al 20-lea din carieră.

Câștigătoarea finalei de la Dubai va fi recompensată cu 520.615 de dolari 470 de puncte în clasamentul WTA. Învinsa va primi 260.310 dolari și 315 puncte.