Circuitele profesioniste de tenis au anunţat, miercuri, într-un comunicat comun, suspendarea turneelor ATP, WTA, Challenger şi ITF până la data de 7 iunie, din cauza pandemiei de coronavirus.

„După o analiză atentă, din cauza pandemiei de COVID-19, toate turneele ATP şi WTA din sezonul de primăvară pe zgură nu vor avea loc conform programului. Aici sunt incluse turneele ATP/WTA de la Madrid şi Roma, pe lângă turneele WTA de la Strasbourg şi Rabat, şi cele ATP de la Munchen, Estoril, Geneva şi Lyon”, se arată în comunicat.

„Sezonul profesionist de tenis este acum suspendat până în data de 7 iunie, inclusiv ATP Challenger Tour şi ITF World Tennis Tour. În acest moment, turneele programate după 8 iunie ar putea avea loc conform calendarului”, anunţă organizaţiile amintite.

Clasamentele din tenisul masculin şi feminin vor fi îngheţate

Comunicatul precizează că în paralel, clasamentele ATP şi WTA vor fi îngheţate în această perioadă, până la noi ordine.

„Acum nu e momentul de a acţiona unilateral, ci la unison. Toate deciziile legate de impactul pandemiei de coronavirus cer o consultare a tuturor actorilor jocului, o părere împărtăşită de ATP, WTA, ITF, AELTC (organizatorul turneului de la Wimbledon), Tennis Australia (organizatorul turneului Australian Open) şi USTA (care organizează US Open)”, concluzionează comunicatul după ce Federaţia franceză, organizatoarea celuilalt turneu de Mare Şlem, de la Roland Garros, a anunţat, marţi, unilateral, mutarea competiţiei programate din din 24 mai, în perioada 20 septembrie-4 octombrie.

Săptămâna trecută se discuta despre o suspendare a tuturor turneelor de tenis doar până la finalul lunii aprilie.