În urmă cu puțin timp, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că este pandemie la nivel mondial. Guvernele țărilor au luat măsuri radicale de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului iar cetățenii sunt tot mai panicați de cum evoluează situația. Magazinele se golesc, oamenii se autoizolează iar frica își face simțită prezența până și în aer.

Însă, chiar dacă autoizolarea este necesară în astfel de momente pentru a ne proteja împotriva infectării, iar dacă suntem deja infectați, atunci pentru a-i feri pe ceilalți să se infecteze din cauza noastră, nu toată lumea o respectă.

Un bărbat cu simptome de COVID-19 se plimbă cu autobuzul

Astfel, un bărbat întors recent de la Roma, ce are simptome de COVID-19, a fost prins într-un autobuz STB, pe linia 104. Cu toate că ar fi putut infecta extraordinar de mulți oameni, bărbatului nu i-a păsat. Acesta acuza febră, tuse dar şi ameţeli, simptomele specifice infectării cu virusul COVID-19

Autoritățile au fost alertate de existența acestui bărbat, iar procurorii Sectorului 3 al Capitalei au deschis un dosar penal pe numele bărbatului pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune care este pedepsită cu pedeapsa de până la 2 ani de închisoare.