Părinții Alexandrei Măceșanu au fost chemați la DIICOT în dosarul răpirii adolescentei. Cel puțin asta susține Alexandru Cumpănașu, care s-a dezlănţuit pe Facebook după ce a aflat despre intenția procurorilor. Acesta susține că familia lui este amenințată cu cătușele de DIICOT și promite că nu se va opri până nu va spune tot adevărul despre cazul Caracal.

Ca urmare a scandalului provocat, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a venit cu un comunicat de presă pentru clarificarea situaţiei, în care precizează că părinţii Alexandrei Măceşanu au fost chemaţi la sediul DIICOT pentru a li se prezenta în detaliu raportul de expertiză genetică, la cererea lor expresă, şi pentru a preda buletinul Alexandrei către autorităţi.

“Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, Biroul de Informare și Relații Publice aduce la cunoștință următoarele:

La data de 02.09.2019, procurorii DIICOT – Structura centrală au dispus, prin ordonanță, predarea de către familia victimei M.A.M. a cărții de identitate aparținând minorei, în acest sens fiind delegați ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.

Persoanele menționate mai sus împreună cu un reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Zonal Craiova – s-au deplasat la domiciliul părinților victimei minore, au adus la cunoștință acestora ordonanța dispusă in cauză, precum și concluziile raportului de expertiză genetică. Familia victimei a refuzat să predea cartea de identitate aparținând victimei minore, motivând faptul că solicită să consulte conținutul concluziilor respectivului raport.

În acest sens s-a încheiat un proces verbal in care a fost consemnată poziția părinților, iar în urma consultării ofițerilor de poliție judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinților victimei minore la sediul DIICOT – Structura centrală pentru a li se pune la dispoziție concluziile documentului. Citația a fost emisă, părinții victimei minore luând la cunoștință și semnând în nume personal”, se arată în comunicatul DIICOT.