O navă acostată în faţa portului din Beirut este în flăcări, după exploziile violente care au făcut ravagii marţi în zonă, a declarat un corespondent al AFP, fără a fi posibil să se stabilească dacă la bordul navei există pasageri, relatează AFP.

În port, un ofiţer a cerut jurnaliştilor să se îndepărteze de zonă, temându-se de o explozie a navei din cauza rezervorului cu combustibil. Mai multe depozite din port au fost devastate, în timp ce solul este plin de cioburi, a constatat corespondentul AFP.

Scene haotice în Beirut

O sursă de securitate de la faţa locului a declarat că mai există fragmente de corp uman pe teren şi că operaţiunile continuă pentru a transporta victimele.

Două explozii au avut loc marți seară la un depozit de artificii și la un depozit de chimicale. Înainte de prima explozie, în fumul care ieșea din incendiul inițial au început să explodeze artificii, după care a urmat deflagrația.

Scene haotice au putut fi văzute ulterior pe străzile și în spitalele din Beirut: o mulțime de răniți ajung la secțiile de urgență cu sângerări, membre rupte și plini de bucăți de sticlă, scrie CNN.

Sute de oameni au fost spitalizați în capitala libaneză, iar autoritățile se tem că numărul morților este uriaș după exploziile care au zguduit Beirutul.

Apel la oameni să doneze sânge

Camerele de urgență ale spitalelor sunt deja pline de oameni răniți, iar unul dintre spitalele mari din oraș nu mai poate primi noi pacienți din cauza supraaglomerării dar și pentru că explozia a afectat o parte a clădirii.

Ministrul Sănătății libanez a vorbit despre cel puțin 27 de persoane decedate și alte mai mult de 2.500 rănite.

Crucea Roșie Libaneză face un apel la oameni să doneze sânge pentru a îi ajuta pe răniții care se află acum în spitale.

În jur de 10 pompieri libanezi din Beirut au fost dați dispăruți în urma exploziei care a zguduit orașul marți, a anunțat guvernatorul orașului, Marwan Abboud. El a adăugat că scenele din oraș îi amintesc de exploziile nucleare de la Hiroshima și Nagasaki.