Momente de panică într-un cartier din orașul Dallas din SUA. O explozie puternică a distrus aproape în totalitate o clădire de două etaje, scrie fox4news.com. 

Jason Evans împreună cu Dallas Fire-Rescue a declarat pentru NBC 5 că pompierii au fost chemați la apartamentele din Highland Hills în jurul orei 10:21, după ce locuitorii s-au plâns de mirosul de gaz natural.

Pompierii au sosit și au confirmat mirosul de gaz natural la o clădire de lângă intrare. În timpul desfășurării investigației lor, a avut loc o explozie care a dus la prăbușirea parțială a unei clădiri și a trimis resturi care zboară la 20-30 de metri distanță.

„Erau patru pompieri în imediata apropiere a exploziei când a avut loc, toți patru au fost răniți și duși la spital”, a spus Evans, adăugând că au fost și patru civili care au fost răniți în explozie.

Cele opt persoane rănite au fost duse la spitalele locale pentru evaluarea și tratamentul unei varietăți de leziuni. Trei dintre pompieri rămân în stare critică, în timp ce al patrulea a fost externat după ce a fost tratat pentru o rană minoră la picior.

De menționat este faptul că în timpul investigației, pompierii spun că a existat o explozie și un incendiu care a deteriorat grav clădirea cu două etaje. Unul dintre locatari își hrănea fiica când o explozie puternică i-a zguduit întregul apartament.

Dezastru în Dallas. O clădire s-a prăbușit

„Toată lumea era afară. Am văzut unul dintre pompieri. Cred că era acolo când a explodat”, și-a amintit el. „Toate hainele lui și toată casa erau doar pe foc”, a mai spus acesta.

Totodată, el a mai adăugat că a văzut două persoane grav rănite, inclusiv un pompier și un alt pompier târându-se din clădirea în flăcări. „El a spus:„ Săriți în ajutor!”, dar nimeni nu a vrut să meargă acolo, pentru că celălalt apartament urma să explodeze și el.

Explozia a spulberat ferestrele clădirilor vecine. Totodată, explozia a fost resimțită și de alți rezidenți din jur, la câteva străzi distanță, aruncând resturi într-un câmp din apropiere.

„Am auzit un zgomot puternic și apoi am simțit cum tremura pământul”, și-a amintit Savannah Garth, care locuiește în apropiere.

Garth, o mamă a patru copii mici, a spus că este una dintre persoanele care nu vor putea reveni la apartamentul ei. Ea a spus că a văzut clădirea prăbușindu-se după explozie.

„M-am întors și le-am spus copiilor mei:„ Haide, trebuie să plecăm ”, a spus ea.

Un alt locatar declara că era în pat când s-a produs evenimentul.  „Eram în patul meu dormind. Tocmai am auzit o explozie, apoi a zguduit apartamentul”, a spus acesta.