'Dincolo de fanfaronade, Kim Jong-Un este o persoană raţională', a subliniat Yong Suk Lee, asistent al directorului adjunct pentru Coreea de Nord în cadrul CIA

'În această ţară există tendinţa de a subestima conservatorismul său', a adăugat expertul CIA. 'El doreşte să guverneze mult timp şi să moară în patul său', a precizat Yong Suk Lee, care s-a adresat în cadrul unei conferinţe privind CIA la o universitate din Washington. 

Mai mulţi responsabili politici americani, între care Donald Trump, l-au calificat pe Kim Jong-Un drept 'nebun' şi iraţional. 

Coreea de Nord este un regim care de obicei are o politică defensivă, având în vedere istoria sa şi faptul că este înconjurată de mari puteri, a explicat Yong Suk Lee. 'Coreea de Nord este un organism politic care înfloreşte datorită confruntării' cu celelalte puteri, a apreciat el. 

Dar retorica belicoasă a liderului nord-coreean şi voinţa sa de a apăra cu orice preţ programul nuclear dezvoltat de ţara sa nu înseamnă că va lua decizia, iraţională, de a lovi SUA cu o armă nucleară. 'Să se trezească şi să decidă că lansează o bombă atomică asupra oraşului Los Angeles nu este interesul său dacă doreşte să supravieţuiască', a mai spus Yong Suk Lee.

AGERPRES