Riscul ca școlile să devină focare de coronavirus este unul gestionabil, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție telefonică la TVR. Acesta a mai spus că opiniile specialiștilor au fost luate în considerare.

“Nu am niciun motiv să nu iau în considerare opiniile specialiştilor (…) şi aprecierea a fost că acest risc este gestionabil”, a spus ministrul Sănătății la TVR.

Riscul este gestionabil

Mai mult decât atât, Sorin Cîmpeanu a subliniat importanța campaniilor de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID.

“Disponibilitatea de vaccinare este un parametru important. Rezultatele vaccinării se vor vedea după ce se va face şi vaccinarea şi rapelul.

Mulţumesc pentru înţelegere cu privire la prioritatea de vaccinare a personalului din învăţământ. Am avut această înţelegere şi este de apreciat”, a declarat ministrul Educaţiei.

Tot la TVR, Sorin Cîmpeanu a precizat că nu se vor face diferențe de statut între profesorii care vor alege să se vaccineze și cei care nu o vor face. Acesta a spus că toate celelalte reguli trebuie respectate.

“Este foarte important să precizăm că toate celelalte reguli vor trebui respectate”, a mai spus Cîmpeanu.

Klaus Iohannis a declarat că școlile se vor deschide pe 8 februarie

În cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a declarat că școlile vor fi deschise din data de 8 februarie.

Decizia vine după ce șeful statului a avut o întâlnire cu ministrul Sănătății, cu ministrul Educației și cu șeful DSU.

Președintele a mai spus că decizia finală se va lua pe 2 februarie. În ceea ce privește universitățile, acestea vor putea alege dacă studenții revin, sau nu, la cursuri.