Proiectul, derulat de GSP cu fonduri proprii și cu finanțarea băncii a presupus lucrări de modernizare şi reclasificare a platformei de foraj marin GSP Uranus. ”Vorbim despre un proiect de investiții 100% românesc, având în vedere că atât GSP, cât și EximBank sunt entități cu capital autohton”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank. El a adăugat că implicarea EximBank în acest parteneriat a constat în acordarea unei finanțări totale în valoare de aproape 30 milioane de dolari, destinate achiziționării și modernizării platformei.

La lucrările de modernizare a platformei GSP Uranus au participat aproximativ 400 de persoane, personal integral român: lăcătuşi, sudori şi tubulatori specializaţi în domeniul naval. Echipa şantierului a fost întărită cu absolvenţi de inginerie navală pentru funcţiile de tehnolog naval şi desenator naval.

”Planurile noastre de dezvoltare includ extinderea și modernizarea flotei, menținerea companiei în topul jucătorilor din industria de profil din Marea Neagră, precum și accesarea unor piețe noi. În prezent, forajul marin oferă oportunități deosebite, iar prin finalizarea lucrărilor la GSP Uranus facem primul pas spre îndeplinirea obiectivelor”, a spus Gabriel Comănescu, președinte Grup Servicii Petroliere.

Oficialul GSP a punctat că această investiție se adaugă celor de peste un miliard de euro pe care compania le-a derulat pe parcursul a zece de ani de activitate. Evenimentul de lansare a avut loc în incinta GSP Shipyard, în Portul Constanța Sud-Agigea.