Jurnaliștii Victor Ciutacu și Mirel Curea, realizatorul podcastului, au adunat împreună aproape 70 de ani de presă. Cu toate astea, le este greu să înțeleagă și să răspundă bizareriilor, din ce în ce mai de neînțeles, ale vieții politice, economice și sociale românești.

Victor Ciutacu și Mirel Curea încearcă să răspundă unor întrebări firești

Vor încerca totuși, să răspundă unor întrebări firești, pe care și le pune toată lumea. De ce nu avem până acum candidați, pentru prima funcție în stat, din partea celor două partide? De ce, dacă suntem anunțați că avem o creștere economică spectaculoasă, guvernul Ciolacu impozitează concediile medicale?

De ce șoferii români trebuie să-și „demonstreze nevinovăția”? Sunt doar câteva dintre întrebările zilei, unele care nu par să-și găsească vreun răspuns logic. De la 12:00, live, pe canalul de YouTube „HAI România”.

„Aceleași frecții și aceleași bâlbâieli. Eu nu mai știu dacă sunt bâlbâieli sau e un scenariu, urmăresc o anumită chestie. (…) Anunțarea candidaților pentru funcția de președinte a României”, a subliniat jurnalistul Mirel Curea.

Singurul candidat anunțat în mod oficial este George Simion

„Îl ai pe Simion, că a decis partidul. (…) În rest, numai anunțuri sau temporizări. O ai pe Șoșoacă, care ea e partidul.

A anunțat că partidul a decis că ea va candida la președinție. N-ai văzut un congres sau ceva și o lansare publică”, a explicat jurnalistul Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu și Mirel Curea

Jurnalistul se întreabă care sunt planurile PSD-PNL

Victor Ciutacu a subliniat că, în mod formal, românii știu doar de candidaturile anunțate de George Simion, Ana Birchall, Diana Șoșoacă și Elena Lasconi.

„O ai pe Birchall, care ne-a anunțat pe Facebook că ea candidează. (…) N-o bagă nimeni în seamă, că n-o bagă în sondaje. Mai ai tot soiul de bizari care nu există în economia electorală. În rest, o ai pe Lasconi, care după ce s-a înscăunat în urma votului online, i-a strâns pe ăia într-o sală și au votat să fie ea candidat la președinție.

Deci, formal, o ai și pe Lasconi. La ora asta, îi ai pe Simion și pe Lasconi, din partea partidelor parlamentare. Europarlamentare, pe Șoșoacă anunțată prin gura ei. Dar știi cum e.

Diana, dacă se supără, poimâine dimineața ea zice că nu mai candidează și partidul, care e format tot din ea, a luat act de faptul ăsta. (…) În esență, bănuiesc că va candida”, a completat Ciutacu.

De asemenea, el a spus că nu înțelege care sunt planurile PSD-PNL.

„Nu știu, nu pricep sau nu pricep nici ei. Asta mi se pare”, a mai spus jurnalistul.

Mirel Curea a întrebat a lansat apoi o întrebare inedită.

„Nu pricep nici ei sau așteaptă să li se spună?”, a întrebat Mirel Curea.

Răspunsul lui Ciutacu nu a întârziat.

„Da, am impresia că așteaptă să li se spună, cum zici tu”, a răspuns Victor Ciutacu.

Întreaga ediție a podcastului poate fi urmărită aici.