Nu vor intra nici cu minștri, nu vor da niciun vot acestui guvern. Cel mai probabil este ca Florin Cîțu va rămâne premier interimar atât timp cât îi permite Constituția.

PSD a avansat ideea unui guvern de tehnocrați sau de participare la guvernare cu miniștri, dar PNL și Klaus Iohannis nu au acceptat niciuna din variante. Au cerut să fie susținuti ca și guvern minoritar, cu promisiunea ca din martie să se formeze un guvern care să reziste 3 ani.

Însa, așa cum anuntam în editorialul de duminica trecută din EVZ, PSD s-a fript de prea multe ori cu aceste promisiuni pentru a mai accepta încă una. În aceeasi idee au votat guvernul Orban, au acceptat depunerea unei moțiuni după congresul PNL, au votat guvernul Cîțu, rezultatul fiind ca împărțirea banilor s-a facut dupa vechiul sistem: totul la ai noștri, nimic ai lor.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că liderii politici au „întins” deja prea mult răbdarea românilor şi este cazul să fie luată o decizie în privinţa crizei politice.

„În ceea ce priveşte criza politică, eu fac un apel la toţi liderii politici cu reprezentare parlamentară că deja întindem prea mult răbdarea românilor şi este cazul ca clasa politică să ia o decizie. Întotdeauna cea mai proastă decizie e când nu iei nicio decizie. Momentan, am discuţii în continuare cu domnul prim ministru desemnat. (…) Aşteptăm să deblocăm această criză”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a amintit că prima propunere a PSD a fost să se facă un guvern de tehnocraţi, de specialişti, până la alegerile generale anticipate.

Ciolacu a menţionat că un guvern de tehnocraţi cu Nicolae Ciucă premier „este o posibilitate şi nu trebuie exclusă”.

Întrebat cât de în serios ia PSD soluţia de a participa la guvernare, Ciolacu a spus: „Iau în calcul tot ce este serios pentru deblocarea acestei crize”.

UPDATE: Marcel Ciolacu a confirmat informația publicată în exclusivitate de capital.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că soluţia unui guvern minoritar este o „greşeală foarte mare”, iar social-democraţii nu pot susţine aşa ceva.

„Nu ştiu ce au hotărât liberalii şi nici nu mă interesează în mod deosebit, în schimb PSD rămâne consecvent şi consideră că soluţia unui guvern minoritar este o greşeală foarte mare şi noi nu putem susţine aşa ceva. Când ai de-a face cu patru crize (…), nu poţi trece prin aceste crize cu un guvern minoritar. Îţi trebuie un guvern stabil, cu majoritate în Parlament”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.