”În 2020, produsele proprii dezvoltate de Zitec, Regista și Mirro, au devenit instrumente digitale esențiale în conjunctura pandemiei. Regista este lider de piață pe segmentul aplicațiilor de registratură și managementul documentelor în administrația publică locală. Mirro.io, este o soluție dezvoltată de noi pentru creșterea performanței resurselor umane. Anul trecut, numărul de utilizatori Mirro a înregistrat o creștere de 300%, aplicația intrând pe noi piețe precum: Ecuador, Paraguay, Brazilia, Portugalia, Franța, Germania, Slovacia, Estonia, Israel sau Noua Zeelandă”, a declarat CEO-ul Zitec, în exclusivitate pentru Capital.

Zitec însă are planuri interesante și pentru anul în curs. ”Avem în plan dezvoltarea segmentelor de mobile, blockchain și securitate cibernetică. De asemenea, mizăm pe creșterea segmentelor de dezvoltare software, soluții cloud și ecommerce, precum și web design și digital marketing”, a mai adăugat Lăpușan.

Zitec a avut, în contextul pandemic al anului trecut, initiative deosebite în implementarea unei digitalizări rapide și eficiente.”România se situează încă pe ultimul loc în ceea ce privește gradul de digitalizare la nivelul serviciilor publice înUE. De asemenea, echipa Regista a efectuat un studiu din care a rezultat că gradul mediu de digitalizare al primăriilor din România este de doar 32,3%”, spune Lăpușan, care ne devăluie și eforturile echipei Zitec.

”Totuși, prin toate demersurile noastre: Caravana Regista, oferirea accesului gratuit la funcționalități ale aplicației timp de trei luni primăriilor digitalizate, dar și prin lansarea Ghidului esențial pentru digitalizarea primăriei, am reușit să accelerăm procesul de digitalizare al instituțiilor publice”, punctează liderul Zitec.