Control de amploare la una dintre cele mai mari bănci din România. Surse din piața bancară și din zona ANAF au arătat, pentru Capital, că inspectori din cadrul Direcției Mari Contribuabili au descins în trezoreria OTP Bank România, ca răspuns la o plângere formulată luna aceasta. Controlul a fost neanunțat și a început la finalul săptămânii trecute, precizează sursele. În termeni tehnici, ar fi vorba despre un control inopinat țintit.

” Există suspiciuni de fraudă”, au mai afirmat sursele citate, fără să ne dea detalii. Contactați de Capital, oficialii băncii nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informația, invocând secretul bancar.

” Apreciem interesul manifestat față de activitatea OTP Bank România SA, însă informațiile solicitate intră sub sfera secretului bancar. Astfel că nu vă putem oferi un răspuns afirmativ sau negativ la întrebările adresate de dumneavoastră. Va asigurăm că vă stăm la dispoziție pentru orice alte întrebări ce nu privesc aspecte ce țin de secretul bancar.”, ne-au transmis cei de OTP.

OTP Bank România, parte din cel mai mare grup bancar din Ungaria, este a noua cea mai mare bancă de la noi, după active. La finlul lui 2018 avea active de 11,1 miliarde de lei, la un profit net de aproape 30 de milioane de lei. Banca are peste 800.000 de clienți activi, în România.

Anul trecut, OTP a fost aproape de a achiziționa Banca Românească, de la grupul grec NBG, însă tranzacția a picat pe final din cauza faptului că Banca Națională a României (BNR) nu și-a dat avizul. Surse din piață au afirmat atunci că motivul refuzului ar fi fost faptul că sursa banilor cu care ar fi fost cumpărată Banca Românească era neclară.