Criza sanitară şi economică din România începe să-şi arate colţii. Dacă până acum cei din privat au avut cel mai mult de suferit, acum şi bugetarii încep să aibă probleme. Premierul Florin Cîţu a anunţat că va îngheţa salarii, pensiile au fost deja îngheţate şi se vrea şi renunţarea la mai multe sporuri.

Urmează demiteri masive

Şi în instituţiile din teritoriu sunt mari probleme. Urmează demiteri masive într-o importantă instituţie din România. Sunt mari probleme la Primăria Sectorului 4 din Bucureşti, condusă de către primarul PSD, Daniel Băluţă.

Surse din interiorul primăriei de sector au făcut dezvăluiri incendiare pentru capital.ro. Sute de oameni vor rămâne pe drumuri. Este vorba despre poliţiştii locali. De la data de 1 aprilie, Sectorul 4 va mai avea doar 20 de poliţişti locali.

Restul vor fi disponibilizaţi sau urmează să fie transferaţi în alte instituţii publice. Mulţi dintre aceştia vor rămâne şomeri, pentru că şi în alte instituţii urmează un val de disponibilizări din cauza crizei economice. Mai mult, aceştia vor rămâne fără serviciu de la 1 aprilie, conform surselor, dar nu vor primi nici salarii compensatorii.

Cum vor fi selectaţi cei 20 care rămân?

Aceleaşi surse au dezvăluit şi care va fi modalitatea prin care vor fi selectaţi cei 20 de poliţişti locali care vor rămâne în cadrul Primăriei Sectorului 4 după data de 1 aprilie 2021. Aceştia vor fi supuşi la mai multe concursuri, probe practice, cât şi probe teoretice. Cine pică la aceste probe, nu mai are nicio şansă să rămână în sistem.

Mai mult, din cauza crizei economice, se pare că nu doar poliţiştii locali ar fi vizaţi de restructurări. Deocamdată, nu se ştie însă ce funcţionari şi angajaţi din Primăria Sectorului 4 ar putea fi vizaţi de restructurări.