Avram a plecat din Allianz Țiriac după ce, așa cum a arătat Capital în exclusivitate, el a fost retras din boardul de conducere al firmei. În acest moment, este pe final procesul de recrutare a unui nou membru al boardului, care să preia responsabilitățile lui Nicolae Avram.

Cel mai probabil, postul va fi ocupat de cineva care se află deja în schema de conducere a AZT, într-o poziție mai jos.

După ce a fost exclus din board, Avram, unul dintre cei mai vechi și mai apreciați oameni de vânzări din piață, nu a mai rămas în AZT, unde putea ocupa în continuare poziția de director pentru relația cu brokerii. De altfel, în boardul AZT, după venirea lui Virgil  Șoncutean ca CEO, a mai rămas doar Aurel Badea, ridicat recent la poziția de director adjunct, din vechea configurație. Ceilalți membrii după ce au părăsit consiliului de conducere au părăsit și firma.

Nicolae Avram a ales, relativ repede, Safety Broker, ca următoare destinație. El nu a putut fi contactat pentru declarații, însă informația este confirmată din mai multe surse.

Pe de altă parte, Viorel Vasile, acționarul majoritar al Safety, a spus că nu dorește să comenteze informația.

Nicolae Avram va veni la Safety pe poziția de Director General Adjunct, responsabil de vânzări și marketing și va începe treaba de la 1 iulie.
Safety Broker este, de șase ani, cea mai importantă prezență în piața brokerajului și controlează în jur de 10% din întreaga piață RCA.

Allianz Țiriac este a doua cea mai mare companie de asigurări din România, după primele brute subscrise, și prima din perspectiva profitului. În ultimii doi ani, sub conducerea lui Virgil Șoncutean, AZT a marcat rezultate fără precedent, cu profituri de peste 30 de milioane de euro în ultimii ani. Unul dintre acționarii firmei, cu 46% din titluri, este Ion Țiriac, cel mai bogat român potrivit top 300 Capital.