Raed Arafat a spus clar: certificatul verde nu înseamnă vaccinare obligatorie.

„Vreau să demontăm o dezinformare că certificatul verde înseamnă obligatoriu vaccin. Nu! Certificatul verde are trei variante: test, vaccin sau trecutul prin boală”, a spus Arafat.

Șeful DSU a ținut să sublinieze că este vorba de testul PCR.

„E vorba de testul care se cere, acum, în mod normal, e vorba de testul PCR. Nu vreau să mă pronunț eu. Așteptăm să vedem ce se va decide în Parlament”, a subliniat Arafat, la EVZ Capital. Raed Arafat s-a aflat față în față cu doctorul Lucian Duță, extrem de cunoscut pentru opiniile sale tranșante referitoare la vaccin, dar și la evoluția pandemiei de coronavirus.

Acesta a ținut să mai spus că angajații nu își vor pierde locul de muncă dacă nu sunt vaccinați. Arafat a subliniat că acum se poartă discuții legate de cine va plati testele, angajații sau angajatorii. Cu toate acesta, a subliniat el, în orice caz nu se pune problema să îți pierzi locul de muncă dacă nu ești vaccinat. Asta pentru că certificatul verde are și componenta testării.

Raed Arafat: Nu, de pierdut de locul de muncă, nu

„Nu, de pierdut de locul de muncă, nu. Aici trebuie să se stabilească cum e cu testarea. Pentru că e vorba de test. Testul îl face omul pe banii lui, îl face pe banii angajatorului, îl face mixt, nu știu. Asta va decide Parlamentul. Testarea e parte din certificatul verde, indiferent că ești vaccinat sau nu!”, a subliniat Raed Arafat.

Ce se va întâmpla cu cei care sunt vaccinați care pot transmite boala, șeful DSU a explicat că aici Ministerul Sănătății trebuie să vină cu o propunere dar decizia finală este la Parlament.

Unii știu foarte bine ce fac, nu sunt dezinformați

Întrebat de ce se spune că românii nu se mai pot duce la muncă din cauza lui Arafat, cel vizat în mod direct a explodat:

„Pentru că asta a făcut toată lumea prin emisiunile și dezbaterile care au avut loc. Pot să vă scot o mie în care asta s-a zis. Eu, părerea mea, este că unii știu foarte bine ce fac, nu sunt dezinformați. Sunt emisiuni în care aceste dezbateri duc intenționat către o persoană, către o instituție, tocmai ca să creeze în conștientul colectiv că ăla e resonsabilul, ăla e vinovatul”, a punctat Arafat.

Mai mult, acesta a subliniat că certificatul verde nu e o creație a lui Arafat, ci una europeană.

„Astea sunt numai manipulări”, a conchis șeful DSU.