Imaginea premierului Boris Johnson cu chipul acoperit de o mască a anticipat această decizie, iar toți cei care încalcă legea, vor plăti o amendă de 100 de lire sterline, transmite Euronews.

Ministrul sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, spune că această decizie va da încredere oamenilor și îi va proteja pe cei care lucrează în magazine: „Din păcate, asistenții de vânzări, casierii și agenții de pază au suferit în mod disproporționat în această criză”, a spus secretarul de stat britanic. „Rata mortalității la aceste categorii de lucrători este cu 75% mai mare în rândul bărbaților și cu 60% mai mare în rândul femeilor decât media generală”.

Franţa, care la 14 iulie a sărbătorit Căderea Bastiliei, se gândeşte serios ca începând cu data de 1 august să impună obligația de a purta mască în toate spațiile publice închise. Ceremonia de anul acesta a fost dedicată specialiștilor din domeniul sănătății, care au primit o majorare de salariu la începutul acestei săptămâni, deși unele sindicate susțin că nu este suficient.

Austria încearcă să prevină infrectările prin interzicerea curselor aeriene din nouă state din sud-estul Europei (SEE), din cauza răspândirii pandemiei Covid-19. Interdicția acoperă zborurile care provin din Albania, Bulgaria, Muntenegru, România și Serbia și intră în vigoare începând cu data de 15 iulie.

Odată cu creșterea numărului infecțiilor cu Covid -19 în întreaga zonă a Balcanilor, Kosovo, la fel ca vecinii săi, consolidează măsurile de prevenire şi suspendă chiar şi taberele școlare.