Europa e la pământ! Se iau măsuri draconice într-o țară unde sunt milioane de români. E vorba de Italia, unde într-un oraş important s-a impus purtarea obligatorie a măştii, 24 de ore din 24, după o creştere considerabilă a numărului de cazuri de coronavirus.

„Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare”, au decretat autorităţile.

Purtarea măştii a devenit obligatorie 24 de ore din 24 în centrul istoric al Genovei, marele port din nordul Italiei, pentru a lupta împotriva creşterii cazurilor de coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile locale. Aici, centrul oraşului a raportat 63 de cazuri noi în 24 de ore, obligând regiunea Liguria, în acord cu primăria şi autorităţile sanitare, să ia măsuri de prevenire care au intrat imediat în vigoare pentru o perioadă nedeterminată.

Conform ordonanţei adoptate de regiune, masca a deveinit obligatorie în exterior şi indiferent de distanţa dintre persoane.

Italia se confruntă cu o nouă creştere a cazurilor de coronavirus, însă de o mai mică amploare decât în ţări ca Franţa şi Spania. În peninsulă s-au înregistrat 1.640 de cazuri noi în 24 de ore, faţă de 10.799 în Spania şi 13.072 în Franţa

Situație critică în Franța: Se închid restaurantele și barurile

Nici în Franța veștile nu sunt tocmai bune. Autoritățile iau măsuri severe pentru a lupta împotriva progresului pandemiei de COVID-19, urmând să se treacă la închiderea totală a barurilor şi restaurantelor în al doilea oraş ca mărime din ţară, Marsilia, şi trecerea în „stare de alertă sporită” în 11 metropole, printre care Parisul.

Potrivit datelor raportate miercuri de autorităţile sanitare franceze, în 24 de ore s-au înregistrat 13.072 de cazuri noi, în timp ce rata de pozitivare a testelor şi-a continuat trendul ascendent. Numărul cazurilor a crescut în comparaţie cu cele 10.008 cazuri înregistrate marţi, dar fără să atingă recordul de sâmbătă (13.498 de cazuri pozitive).