Eugen Teodorovici le-a mulţumit, duminică seară, celor care l-au votat în cadrul Congresului PSD, exprimându-şi speranţa că împreună vor face din PSD un partid „reformat şi puternic”.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi acordat votul în Congresul de ieri, la care eu nu am participat- este un gest care mă onorează-, dar şi celor care aţi fi vrut să o faceţi, dar nu aţi putut. Celor care v-aţi anulat votul sau aţi decis, ca şi mine, să nu participaţi. Chiar dacă nu am participat şi mi-am explicat refuzul de a fi prezent într-o competiţie organizată nedemocratic şi nestatutar, eu merg înainte cu credinţa şi speranţa că vom face din acest partid acel PSD reformat, puternic, care va reuşi să schimbe întreaga clasă politică din România. Merg înainte cu convingerea că nu este niciodată prea târziu pentru a deveni liberi şi că atunci când toţi PSD-iştii vom putea spune ‘da’ sau ‘nu’ din convingere şi nu din constrângere, PSD va fi liber”, a spus Teodorovici într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a invitat, sâmbătă, pe contracandidatul său la şefia partidului, Eugen Teodorovici, să se alăture echipei sale.

„O să-l invit pe Eugen Teodorovici să se alăture acestei echipe şi să înţeleagă că o entitate cum este PSD depăşeşte jocul singular. Filmele cu Chuck Norrris şi ‘Lupul singuratic’ erau prin anii ’75”, a afirmat Ciolacu după Congresul extraordinar al PSD, în care a fost ales preşedintele formaţiunii.

Întrebat pentru ce funcţie în echipă îl învită pe Teodorovici, Ciolacu a răspuns: „I-am făcut un apel public în faţa dumneavoastră şi sunt ferm convins că întreaga echipă va găsi soluţia cea mai bună”.

Teodorovici, acuzații înainte de Congresul PSD

eodorovici a acuzat că există un document al conducerii partidului „în care apare foarte clar” ca, dintre cele două candidaturi pentru şefia partidului, să fie acceptată doar una – cea a liderului interimar al formaţiunii, documentul fiind adoptat.

„Nu ştiu dacă aţi văzut un document transmis către congres, un desfăşurător, în care apărea foarte clar că, din cele două, să accepte o singură candidatură – cea a domnului Ciolacu – şi asta a rezultat ca urmare a deciziilor din CEx-ul de astăzi, din 19. Este o regie foarte clară. Cred că şi Ceauşescu, când şi-a simţit sfârşitul, a făcut la fel, din păcate pentru PSD”, a declarat Teodorovici, miercuri, la sediul PSD.