Ministrul Sănătății a precizat că este nevoie ca românii să aibă încredere în sistemul de sănătate. Anunțul lui Alexandru Rafila vine chiar în momentul în care este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății.

Oficialul român spune că deviza din acest an este ”Sănătate pentru toți”.

”La data de 7 aprilie marcăm Ziua Mondială a Sănătății! În acest an, 2023, deviza este: Sănătate pentru toți! Ca să putem face acest lucru și în țara noastră, avem nevoie de câteva lucruri. În primul rând, avem nevoie de un personal medical suficient, bine pregătit care poate să răspundă într-un mod profesionist și empatic nevoilor pacienților. Avem nevoie de investiții în sănătate, în spitale, în ambulatorii de specialitate, în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, mai avem nevoie de ceva: avem nevoie de încrederea populației în sistemul de sănătate”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății lucrează pentru a face acest lucru posibil

Ministrul Sănătății a mai spus că procesul început anul trecut va continua și anul acesta, subliniind că rezultatele se vor putea vedea în anii următori.

Ministrul Alexandru Rafila a mai spus că cel mai important este ca oamenii să vadă rezultatele în teren atunci când solicită servicii medicale.

”Am început un proces la Ministerul Sănătății în anul 2022. Îl vom continua și vă asigur că în anii următori veți vedea rezultatele activității echipei de la Ministerul Sănătății, dar cel mai important lucru este să vedeți rezultatele în teren atunci când solicitați servicii medicale, atunci când personalul medical răspunde necesităților dumneavoastră”, a mai spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

La 7 aprilie anul acesta se comemorează cea de-a 75-a aniversare a înființării OMS, care a fost creată în 1948 de către națiuni din întreaga lume cu scopul de a promova sănătatea globală, de a proteja împotriva amenințărilor și de a ajuta comunitățile vulnerabile să atingă un nivel optim de sănătate și bunăstare la nivel universal.

Reflectând asupra ultimilor 70 de ani de realizări în domeniul sănătății publice prin aplicarea științei și cooperarea între diverse națiuni și tradiții, anul aniversării a 75 de ani de la înființarea OMS oferă o oportunitate de a inspira eforturile în vederea abordării viitoarelor crize de sănătate și a îmbunătățirii calității vieții și a longevității pentru toți indivizii.