Autăritățile locale au informat că persoanele de peste 16 ani pot folosi doar anumite articole pirotehnice, mai precis produsele cu un risc scăzut de pericol, conform avocatnet.ro. Astfel că doar materialele inscripționate cu F1 sau P1 pot fi folosite.

Ce avem voie să folosim de Revelion

Lista articolelor pirotehnice permise cuprinde următoarele produse specifice lunii decembrie:

– focuri bengale;

– beţişoare bengale;

– pocnitori de Crăciun;

– jerbe;

– granule scânteietoare;

– chibrituri detonante;

– pocnitori pentru petreceri;

– şerpi;

– scântei;

– pocnitori cu confeti;

– bobiţe explozive.

Celelalte produse pentru divertisment, care conțin peste trei grame de amestec pirotehnic, pot fi utilizate doar de un pirotehnist autorizat.

Sancțiuni usturătoare pentru cei care folosesc rachete

Cele mai periculoase articole pirotehnice sunt rachetele. Acestea se pot înălța șapte metri în aer, dar traiectoria lor este imprevizibilă, lovind de multe ori oamenii din jur.

Au existat cazuri în care au aprins materiale ușor inflamabile, izbugnit astfel un incendiu neașteptat. De aceea, rachetele sunt interzise cetățenilor din România.

Persoanele care nu respectă legislația în vigoare riscă amenzi de până la 7.500 de lei.

Pe lângă sancțiunile referitoare la articolele pirotehnice, românii sunt nemulțumiți și de tarifele ofertele de Revelion. Aparent, Poiana Brașov are prețuri de cinci ori mai mari decât Austria.

Revelionul în România, mai scump decât în Austria

Propietarii de hoteluri, cabane, pensiuni și restaurante planifică deja ultimele detalii pentru marea petrecere de Noul An, însă prețurile actuale sunt amețitoare. Astfel că oamenii au ajuns să se intereseze de ofertele din alte țări europene pentru Revelionul din 2021.

De exemplu Gabriel, un cetățean din Cluj, a remarcat că unele hoteluri din Poiana Braşov au preţuri de cinci ori mai mari decât hoteluri din Austria. Acesta intenţiona să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în România, dar a descoperit recent că există oferte atragătoare și-n alte țări europene. Gabriel a specificat că Austria are oferte generoase, la fel și Franţa şi Elveţia.

„Căutând pe Booking oferte pentru Revelion am găsit în Poiana Braşov o cameră la peste 15.500 de lei şi alta la peste 11.000 de lei, în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, ambele la hoteluri de 4 stele. Am avut noroc că prietena mea a ţinut să caute şi în Austria, doar aşa de curiozitate, iar surpriza a fost totală.

Am găsit exact în aceeaşi perioadă camere în hoteluri tot de 4 stele şi nu oriunde, ci la Innsbruck, una din ele de vreo cinci ori mai ieftin, la puţin peste 3.000 de lei. Oricât ai prefera să stai acasă, la tine în ţară, cum să te duci în condiţiile astea la Poiana Braşov? De banii ăştia am asigurat de cinci ani Revelionul în Austria şi mai rămân cu ceva. Sau în loc să mă duc doar cu prietena, mergem 10 în Austria”, a spus acesta pentru adevarul.ro.