Cine ar trebui și cine nu ar trebui să aibă acces la cardul vostru de credit?

Există situații în care a da cardul pe mâna altcuiva sunt cât se poate de logice. Având în vedere riscurile, care nu sunt puține, e bine să fiți atenți înainte de a face acest lucru, potrivit Globalbankingrates.

Gândiți-vă de două ori înainte de a da cardul altei persoane

Ca regulă generală, cel mai bine ar fi să evitați să dați cardul de credit unei alte persoane. „Când vine vorba de cine ar trebui să aibă acces la cardul de credit, este important să fiți selectiv”, explică Dennis Shirshikov, profesor de finanțe, economie și contabilitate la City University din New York.

„Doar cei în care aveți încredere deplină și cu care aveți o relație financiară puternică, cum ar fi soțul sau mama, ar trebui să aibă acces la contul vostru”, adaugă el. Chiar și atunci când aveți o relație strânsă cu cineva, este important să stabiliți anumite lucruri, a spus Shirshikov.

„Este foarte important să existe o comunicare clară și să stabiliți linii directoare clare pentru utilizare, cum ar fi ce tipuri de achiziții sunt permise și stabilirea limitelor de cheltuieli”, mai spune expertul.

De ce nu ar trebui dat pe mâna copiilor

În plus, mai toți experții sunt de acord că nu ar trebui să dați un card de credit pe mâna copiilor, chiar dacă sunt mai mari. Adolescenții nu și-au format încă obiceiuri de a cheltui responsabil. Copiii ar trebui obișnuiți mai întâi cu numerarul, astfel încât să aibă o limită strictă a cheltuielilor.

Cine ar trebui să aibă acces la cardul de credit

Chiar dacă e bine să vă gândiți de două ori înainte de a oferi acces cuiva la cardul vostru de credit, în viață apar situații în care este nevoie să faceți asta. „De exemplu, dacă călătoriți și aveți nevoie de cineva care să facă achiziții în numele vostru sau dacă împărțiți cheltuielile cu un partener sau un membru al familiei”, a spus Shirshikov.

În situații limită, cum ar fi al unei persoane în vârstă, care are nevoie ca cineva să-i cumpere alimente, poate fi o alegere necesară, dar rareori se termină bine”, a declarat Solomon Lax, CEO al Revenued, o firmă de capital de risc.

Cu siguranță, susțin experții, nu există o regulă universal valabilă cu privire la cine ar trebui să aibă acces la cardul vostru de credit sau în ce situații este o idee bună. Concluzia este de fiecare dată aceeași: ar trebui să vă gândiți foarte bine înainte de a oferi acces cuiva la card. Chiar și atunci, asigurați-vă că toți cei implicați știu cum să folosească cardul și în ce scopuri.