Nicolae Botgros, mesaj trist după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Este dureros pentru mine

Nicolae Botgros a precizat că decesul lui Petrică Mîţu Stoian l-a afectat extrem de mult, mai ales că acesta și-a pierdut recent soția. Celebrul compozitor și dirijor al Orchestrei Lăutarii Chișinău a mai spus că nu și-a putut reveni din șoc după ce a aflat despre tragicul eveniment.

„Este dureros, pentru mine, pentru Orchestra Lăutarii Chișinău, pentru toţi cetăţenii acestei republici (Republica Moldova) unde Petrică Mîţu Stoian venea cu bucurie în casele noastre. Ne-a pălit, ne-a trăznit această veste extraordinar de tare.

De aseară nu pot să-mi revin. Nu pot să cred în primul rând acest lucru. Petrică era imens, cânta cu noi, un băiat vesel, zdravăn, curat”, a declarat Nicolae Botgros, în direct la România TV.

”Îmi pare rău”

Nicolae Botgros a precizat că artiștii au avut foarte mult de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, subliniind că îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat cu Petrică Mîţu Stoian.

„Am pierdut de la Maria Tănase încoace mulţi artişti. Nu ştiu de ce pandemia asta loveşte atât de tare în artişti. Pun întrebarea în fiecare zi: de ce artiştii suferă cel mai mult în această pandemie?

Ştiu că şi medicii suferă, dar artiştii suferă foarte mult. Am avut 5-6 oameni care au plecat într-o săptămână

Îmi pare rău. Petrică avea foarte multe de vorbit, avea multe de spus publicului, oamenilor care l-au iubit.
Sunt milioane de oameni îndoliați. Îl plâng, îi plâng cântecele.Acest om a lăsat o urmă extraordinar de mare pe acest Pământ. Îmi pare nespus de rău.

Dumnezeu îi alege anume pe cei mai buni. Chiar nu demult am pierdut soţia, ştiţi foarte bine. Îmi pare nespus de rău! Dumnezeu îşi alege oamenii acolo sus!”, a mai spus Nicolae Botgros.

Răsturnare de situație în cazul decesului lui Petrică Mîțu Stoian

Inițial, sora lui Petrică Mîțu Stoian a declarat că nu va avea loc nicio autopsie, câteva ore mai târziu femeia a precizat că s-a răzgândit. Decizia surorii lui Petrică Mîțu Stoian nu este întâmplătoare, aceasta fiind luată după ce s-a aflat că alți trei pacienți au avut grave probleme de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată unde artistul mergea pentru recuperarea de după infectarea cu COVID.

„Da facem autopsia pentru că s-au sesizat procurorii. Sunt mai multe persoane care au păţit. Vin oameni afectaţi de acolo de la clinică. El avea 15 ședințe. I s-a făcut rău după prima ședință. Faci o ședință şi te ia cu salvarea? Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo”, a spus sora artistului Petrică Mîţu Stoian pentru Antena 3.

Forțarea de oxigen, o teorie plauzibilă

După ce s-a vindecat de coronavirus, un computer tomograf arăta că plămânii acestuia nu prezentau leziuni. După ce a fost dus la Spitalul din Reșița, medicii i-au efectuat un nou CT care arăta că artistul prezenta bule de gaz în plămân, pe partea superioară.

Medicii spun că nu este exclus ca bulele să fie apărut în urma unei forțări de oxigen pe care o presupune terapia hiperbară. Medicii spun că asemenea modificări nu pot exista de la o zi la alta.

Așadar, sora artistului a anunțat că dorește ca autopsia să fie făcută luni dimineața, la prima oră, pentru a se afla cu exactitate cauza morții. Aceasta dorește să afle dacă medicii de la clinica privată au făcut toate investigațiile necesare înainte de a-l supune pe artist la terapie hiperbare.