Fondatorul Universității Spiru Haret, universitatea care a dat milioane de diplome în România, Aurelian Bondrea, a murit la vârsta de 92 de ani, a anunțat instituția de învățământ superior într-un comunicat.

„Cu profundă tristețe, comunicăm trecerea în neființă a fondatorului nostru, Profesorul Universitar Doctor, Aurelian Gh. Bondrea.

Succesul celei mai mari instituţii de învăţământ superior privat din România este datorat preocupării sale continue pentru inovaţie în educaţie.

Timp de trei decenii, peste 330 000 de români au beneficiat de un acces generos la studii esențiale pentru împlinirea lor profesională și umană, urmând principiile părintelui învățământului modern, Spiru Haret: “Binele social necesită creșterea pozitivă a coordonatelor sociale ale fiecărui individ.”

Astăzi, știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine”, a transmis Universitatea Spiru Haret.

Acesta a înființat universitatea în 2002

Aurelian Gh. Bondrea este cel care a înființat în 1991 Fundația România de Mâine, prin care a derulat “activități de învățământ, știință și cultură”, pentru ca în 2002 să fie înființată și acreditată Universitatea Spiru Haret, potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al universității.

În 2011 Universitatea Spiru Haret a fost evaluată oficial drept „universitate centrată pe educație”, a treia și cea din urmă categorie de universități românești în privința calității educaționale.

Universitatea este membru al unor organizații europene sau internaționale precum:

– Alianța Universităților din Centrul și Estul Europei (ACEEU) – 2009;

– Asociația Europeană a Coordonatorilor Erasmus (EAEC) – 2011;

– Asociația Europeană a Orientării în Carieră (EACG) – 2011;

– Asociația Universitară pentru Democrație (AUDEM), Tennessee – 1993;

– Magna Charta Universitatum, Bologna, Semnatara – 2005;

– Magna Charta Observatory – 2005;

– Asociația Universitară Europeană (EUA) – Membru asociat – 2005;

– Forumul Balcanic de Comunicare – Membru fondator – 2005;

– Agenția Universitară Francofonă (AUF) – 2006;

– Confederația Centrelor de Limbi Străine Universitare Europene (CercleS) – 2006;

– Asociația Europeană pentru Învățământul de Arhitectură (EAAE) – 2008;

– Asociația Internațională a Universităților (IAU) – 2008.