Drapelurile rusești, interzise la meciul România-Ucraina de la Euro 2024

UEFA a interzis prezența steagurilor rusești la meciul dintre Ucraina și România din grupele Euro 2024, conform presei ucrainene. Anunțul a fost făcut de către jurnalistul Roman Bebekh.

Potrivit acestuia, reprezentanții Federației Ucrainene de Fotbal au reușit să convingă UEFA că prezența drapelului Rusiei în tribune ar putea provoca incidente pe durata meciului.

Drapelul Rusiei a fost deja văzut în tribunele Campionatului European din acest an, fiind observat în sectoarele cu fani sârbi în timpul meciului Serbia – Anglia.

Echipa națională a Rusiei nu participă la Campionatul European din Germania, fiind exclusă din competițiile internaționale la începutul ofensivei din Ucraina.

Meciul dintre România și Ucraina se va disputa la München, începând cu ora 16:00.

Rusia
Steagul Rusiei / SURSA FOTO: Dreamstime

Danemarca și Olanda, 1-1 în Grupa C

Amintim că selecționatele Danemarcei și Sloveniei au terminat la egalitate, 1-1, duminică seara, la Stuttgart, în primul lor meci din Grupa C a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Danezii au deschis scorul prin Christian Eriksen în minutul 17, dar slovenii au egalat în minutul 77, prin Erik Janza.

Primul sfert de oră al partidei a fost unul de tatonare, prima ocazie aparținând slovenilor, dar Sesko a șutat pe lângă poartă de la aproximativ 25 de metri. Danemarca a marcat un minut mai târziu, după o combinație între Eriksen și Wind, finalizată cu un șut la colțul lung de către decarul de la Manchester United.

Eriksen a devenit astfel cel mai vârstnic marcator al Danemarcei la EURO, la vârsta de 32 de ani și 123 de zile.

Echipa lui Kasper Hjulmand a fost aproape de desprindere în minutul 28, dar șutul-centrare al lui Eriksen a fost respins de Sesko în Mlakar, mingea ieșind în corner. Tot Danemarca a fost periculoasă și în finalul primei reprize, însă Eriksen a șutat imprecis la o pasă întoarsă de Wind.

După pauză, danezii au continuat să domine, iar Oblak a salvat un gol aproape sigur în minutul 65, blocând reluarea lui Hoejlund la centrarea lui Kristiansen. Slovenii au început să atace tot mai mult, creând ocazii periculoase la poarta lui Schmeichel. În minutul 77, Janza a restabilit egalitatea cu un șut din marginea careului, deviat de Hjulmand, surprinzându-l pe Schmeichel. Mai multe puteți citi aici.