Șoc total printer zeci de companii din toată lumea. Hackerii au făcut prăpăd în ultimii șapte ani. Sistemele zecilor de companii de telecomunicații au fost invadate şi s-a furat un volum uriaş de date, pe parcursul unei campanii de spionaj de şapte ani.

Investigatorii Cybereason a anunţat că atacatorii au accesat sistemele unor companii din peste 30 de ţări pentru a  obţine informaţii despre persoane din guverne, autorităţi de aplicare a legilor şi din politică.

Hackerii au utilizat instrumente legate de alte atacuri atribuite Beijingului de către Statele Unite şi aliaţii lor occidentali, a declarat Lior Div, director executiv al Cybereason. ”Un nivel atât de ridicat de sofistica arată că nu este un grup criminal. Este un guvern care are capacitatea de a efectua un astfel de atac”, a spus Div.

A intervenit și un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe. Acesta spune însă că nu cunoaşte raportul, dar a adăugat că nu ar permite nimănui să efectueze astfel de activităţi pe teritoriul chinez sau folosind infrastructura chineză.

Cybereason a refuzat să menţioneze numele companiilor afectate sau ţările în care îşi desfăşoară acestea activitatea. Persoane apropiate situaţiei au spus că Beijingul ţinteşte tot mai mult companii de telecomunicaţii din Europa Occidentală.

Guvernele occidentale au avertizat că hackerii chinezi au accesat sistemele unor companii şi agenşii guvernamentale din toată lumea, pentru a fura secrete comerciale şi date personale, pentru spionaj, anunță news.ro.