Contactul se face telefonic. Escrocul se dă rudă cu cel apelat, spune că a fost găsit infectat cu noul coronavirus, se află în spital și are nnevoie de mulți bani pentru tratament și, eventual, un apparat de ventilat mecanic.

Cerșitul în numele pandemiei

O femeie de 44 de ani din Constanța este una dintre persoanele care a fost sunată sub pretextul că fratele ei este infectat cu noul coronavirus. Suprinzator este ca individul a sunat pe telefonul fix şi avea toate datele de identificare ale familiei. „A început să plângă, să se vaite. Zice ”am ajuns la muncă, am leşinat, a venit Salvarea, mi-a pus masca de oxigen şi m-a dus şi m-a internat la spitalul de la gară, la infecţioase, şi m-a găsit cu virusul’”, le-a povestit femeia polițiștilor.

Apelați la Poliție

″Sunt disperat că îmi trebuie apărat de ventilaţie, că a venit managerul spitalului la mine şi că îmi trebuie 200 de milioane să îmi iau aparat de ventilaţie. Tu ai bani în casă?”, a continuat escrocul. Femeia a apelat în cele din urmă la poliţişti, iar aceştia au declanşat o anchetă pentru a-l depista pe cel care a încercat să o înşele. Andreea Iliescu purtător de cuvânt IPJ Constanța spune că “Noua metodă are un impact emoţional foarte puternic asupra victimelor”. În cazul în care sunteţi apelaţi de o astfel de persoană, sesizați cea mai apropiată secție de poliție, sau sunaţi la numărul de urgenţă 112.