Bernhard Spalt, în prezent membru al Comitetului Executiv al Erste Group Bank AG, va prelua responsabilităţile de management al riscurilor la Erste Bank Ungaria începând cu 1 februarie 2012, post rămas vacant din vară. „În persoana lui Bernhard Spalt, Ungaria va avea cel mai capabil manager de risc pe care şi l-ar putea dori o companie. Experienţa şi perseverenţa sa sunt o garanţie că filiala noastră din Ungaria va avea parte în curând de o perioada mai ferită de riscuri,” a declarat Andreas Treichl, CEO Erste Group.  

La BCR, Oana Petrescu a decis să renunţe la poziţia de membru al Comitetului Executiv al băncii, responsabil pentru retail, cu începere de la 31 martie 2012. Oana Petrescu a contribuit foarte mult la transformarea BCR şi a jucat un rol esenţial în cadrul acestui proces în funcţiile de conducere pe
care le-a deţinut. Poziţia Oanei Petrescu va fi preluată de Martin Skopek, membru al Comitetului Executiv al Erste Group responsabil pentru segmentul retail.  

„Prin această decizie, dorim să ne asigurăm că, în pofida condiţiilor economice dificile, activitatea de retail la BCR va continua să progreseze lin şi că banca va beneficia pe deplin de momentul în care consumul privat se va relansa,” a explicat Andreas Treichl cu privire la numirea lui Martin Skopek. Martin Skopek, care a mai ocupat poziţia de membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil pentru retail, în perioada noiembrie 2006 – iunie 2010, contribuind la construirea operaţiunilor de retail, va continua să coordoneze operaţiunile de retail la nivelul Grupului şi îşi va păstra funcţia de preşedinte al consiliului de retail al Erste Group. Responsabilităţile lui Bernhard Spalt în cadrul Erste Group vor fi preluate de Gernot Mittendorfer, actualmente membru al comitetului executiv, responsabil cu activităţile de afaceri corporate şi investment banking. Responsabilităţile curente ale lui Gernot Mittendorfer vor trece în atribuţia lui Franz Hochstrasser, care va continua să răspundă de operaţiunile de trezorerie şi pieţe de capital.  
Toate numirile urmează a fi supuse aprobării autorităţilor locale de supraveghere. Măsurile de mai sus vor reduce numărul membrilor comitetului executiv al Erste Group de la şapte la cinci membri.