În plus, capacitatea instalată totală a turbinelor eoliene ar putea ajunge, în următorii doi ani, la 3.000 MW. În acest sens, RWEA salută aprobarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă care cuprinde amendamentele Legii 220/2008 privind schema de sprijin în domeniul energiei regenerabile, în conformitate cu decizia Comisiei Europene.

“Aprobarea ordonanţei este însă doar un prim pas pentru sector, pe măsură ce piaţa se maturizează, fiind necesare şi alte îmbunătăţiri. A pune în funcţiune mii de megawati, care acum sunt doar pe hârtie, ca şi posibile planuri de investiţii, nu va fi în niciun caz un proces uşor", a declarat Dana Duică. Directorul executive al RWEA.

Ordonanţa a fost publicată ieri în Monitorul Oficial şi completează cadrul legal pentru promovarea energiilor regenerabile, fapt aşteptat de investitorii din energie eoliană de peste doi ani ani. Schema suport a fost aprobată pentru o perioadă de maximum 15 ani, pentru facilităţi noi de producţie şi pentru acele capacităţi care intră pe piaţă înainte de anul 2016.