Inițiativele ar trebui să includă un nivel scăzut de TVA pentru bicicletele electrice, o mai bună coordonare a amenajării pistelor pentru biciclete și o garanție din partea companiilor feroviare care pot asigura spațiu la bordul trenurilor pentru depozitarea bicicletelor, potrivit euractiv.com

BMW a anunțat un contract de 2 miliarde de euro cu un producător suedez de baterii, având în vedere că firma germană a devenit cel mai influent concurent pe piața de autovehicule care a început să planifice cu seriozitate o incursiune semnificativă în producția de mașini electrice.

Fiat-Chrysler și Peugeot își continuă planul de contopire în valoar e de mai multe miliarde de euro. Cele două mărci s-au pus de acord cu privire la numele noii asociații.

Belgia a anunțat o nouă lege care va reglementa modul în care șoferii creează spațiu pe șosea pentru vehiculele de urgență, întrucât există un fond legal limitat care reglementează procedura corectă.

Podul reconstruit de la Genova – care înlocuiește podul prăbușit Morandi – a fost inaugurat, dar din cauza unei serii de particularități legale, limita de viteză a fost redusă semnificativ.

Pentru Zbor

O inițiativă a UE care vizează stimularea consumului de combustibili ecologic pentru aviație urmează să fie lansată la sfârșitul anului 2020, iar o nouă decizie a Comisiei de a eficientiza politica fiscală ar putea avea un impact semnificativ asupra amprentei de carbon a călătoriilor aeriene.

Airbus și Boeing, mega duopolul global al industriei aerospațiale, au gestionat o singură vânzare de aeronave între ele în iunie. Un registru extins de ordine oferă lui Airbus spațiu de manevră, dar mahmureala continuă a rivalului său american, MAX, se dovedește a fi dăunătoare.

Zborul bazat pe energie electrică este încă la început, dar noul avion de război al Marii Britanii ar putea provoca un impuls imens în privința dezvoltării sale. Firma care construiește aeronavele nu a exclus încorporarea unei baterii.

Luxemburgul, nerecunoscut pentru industria sa aeronautică, își propune să salveze compania aeriană națională Luxair, transportatorul de marfă Cargolux și operatorul aeroportului Grand Ducat. Treizeci la sută din personalul Luxair este încă angajat pe contracte de muncă de scurtă durată.

Pentru Spațiul Cosmic

O misiune satelit comună între Europa și SUA pentru observarea Soarelui în detaliu, mai amănunțit decât oricând, a început să publice primele imagini, autorizând cercetătorii să înceapă deja descoperirea noilor fenomene de pe suprafața solară.

Emiratele Arabe Unite au devenit cea mai recentă țară care a trimis o navă în spațiu, lansând un satelit spre Marte. Agenția Spațială Europeană a felicitat omologul său din Emiratele Unite.

SpaceX a completat o nouă pagină în cartea de istorie a industriei spațiale, înregistrând cel mai rapid timp de rotație pentru racheta să reutilizabilă, Falcon 9. Același lansator a zburat până acum de două ori în 51 de zile.

Pentru Transport Maritim

Norvegia a obținut aprobarea națională pentru o investiție de 2,1 miliarde de euro în privința dezvoltării captării și stocării carbonului. Planul presupune captarea emisiilor industriale, lichidarea lor și transportarea în larg pentru depozitare.

De asemenea, țara scandinavă a asigurat finanțare pentru hidrogen, tehnologia bateriilor și transporturi ecologice pentru a încerca să curățe industria de extracție a combustibililor fosili.

Operatorii de nave de croazieră au navigat pe sub radar cu privire la asigurarea fondurilor de recuperare după Covid-19, dar în Marea Britanie industria a asigurat sute de milioane de euro. Cel mai mare vas de croazieră din lume nu va fi livrat la timp.

Competiția DG a oprit din nou investigația cu privire la contopirea dintre cel mai mare grup de construcții navale din lume, Hyundai Heavy Industries și Daewoo, în valoare de 1,8 miliarde de dolari. Aceasta este a treia oară când autoritatea pentru concurență a UE a oprit investigația, în așteptarea unor informații din partea părților afectate.

Pentru Transportul Feroviar

Căile ferate continuă să se bucure de un dividend post-pandemie, deoarece căile ferate din Cehia au anunțat noi curse care leagă Praga, Budapesta și Viena. Asta înseamnă că puteți călători în mod adecvat de la Bruxelles la Budapesta pentru mai puțin de 50 €.

Comisia a dezvăluit finanțări în valoare de mai mult de 2 miliarde de euro pentru 140 de proiecte de transport, inclusiv noi linii de cale ferată, puncte de încărcare electrice suplimentare și fonduri pentru expeditori pentru a-și transforma navele în GNL.