Lansarea era programată miercuri noaptea, dar condițiile meteo nefavorabile au provocat o întârziere de o zi, iar compania a declarat că va mai aștepta o săptămână pentru a actualiza software-ul prin satelit și să mai facă o verificare.

Misiunea pe care SpaceX vrea s-o realizeze este un proiect mult mai mare și mai complex: un grup de mii de sateliți care se rotesc în jurul Pământului, oferind internet ieftin pentru o parte semnificativă a populației lumii care încă nu are acces la online.

Dacă lansarea va avea succes, va marca cel mai mare test al unei companii care a încercat un astfel de proiect. Mai mult, SpaceX ar putea să își învingă concurenții OneWeb, Amazon și SoftBank, care doresc s-și formeze propriile rețele de internet.

„Există o mulțime de tehnologii noi aici, deci este posibil ca unii dintre acești sateliți să nu funcționeze”, a spus Musk, adăugând că există o „mică posibilitate” ca niciunul să nu funcționeze.

Conform omului de afaceri, SpaxeX va avea nevoie de încă șase misiuni, înainte ca Starlink să poată oferi o acoperire a internetului pentru părți mici ale lumii. Va fi nevoie de 12 lansări înainte ca SpaceX să poată oferi acoperire pentru o parte mare a lumii.

O lansare de succes joi „ar poziționa compania SpaceX în top”, a declarat Shagun Sachdeva, analist la Northern Sky Research, scrie Cnn.ro.