Elon Musk a anunțat că fabrica Tesla din California a redeschis producția, în ciuda ordinului autorităților de a menține uzina închisă.

Și-ar muta afacerea

Autoritățile responsabile de biroul de Sănătate Publică din California au obligat Tesla să mențină închisă fabrica din Fremont din cauza pandemiei, motiv pentru care Elon Musk a amenințat în weekend că va muta producția în Texas sau Nevada.

Cu precauție

În acest context, Musk a ales să sfideze ordinul autorităților și a decis să repornească activitatea din California, spunând că angajații aflați în șomaj tehnic au fost “reangajați”. “Suntem bucuroși să ne întoarcem la muncă și am implementat un plan foarte detaliat pentru ca angajații să revină în siguranță la muncă,” se arată într-un email intern.

Fără aprobare

Elon Musk a scris, într-un tweet, că se va alătura angajaților săi pe liniile de asamblare: “Dacă cineva este arestat, cer ca eu să fiu acela.” Autoritățile americane au transmis că Tesla nu poate să pună în funcțiune fabrica din Fremont fără un plan aprobat de districtul californian Alameda. Încălcarea restricțiilor impuse de autorități poate fi pedepsită cu amendă, închisoare sau ambele.