Elon Musk a informat că SpaceX (Space Exploration Technologies Corporation), compania sa de explorare spațială, va realiza prima ieșire spațială comercială din istorie, o performanță care până acum a fost realizată numai de agențiile spațiale guvernamentale.

Acesta a spus că intenționează să trimită oamenii mai departe în spațiu decât a făcut-o vreodată NASA (Administrația Națională Aeronautică și Spațială).

Elon Musk nu mai e interesat de Terra! Miliardarul se extinde în spațiu

SpaceX a transmis că va începe un nou program denumit „Polaris” în 2022, urmând să efectueze două zboruri curând.

Jared Isaacman, un miliardar american și donator al companiei de explorare spațială SpaceX, va face parte din echipa noului program. Reamintim că acesta a fost prima persoană care a cumpărat un prim zbor de turism spațial al SpaceX în 2021.

„Vom merge mai departe în spațiu decât au mers oamenii de când au pășit ultima dată pe Lună”, a spus Jared Isaacman pentru Today Show.

De asemenea, echipa de la bord îi va cuprinde și pe pilotul de vânătoare al Forțelor Aeriene, Scott Poteet, și pe inginerii Sarah Gillis și Anna Menon.

„Vom învăța cât de multe putem din programul Polaris”

Jared Isaacman a declarat că a doua misiune va fi realizată cu navă spațială Dragon în noiembrie sau decembrie 2022. Inițiativa va ajuta SpaceX să se pregătească pentru prima misiune cu echipaj uman pe noua navă spațială Starship, pe care o dezvoltă în cooperare cu NASA.

„Vom învăța cât de mult putem din partea programului Polaris, SpaceX va învăța foarte multe pe măsură ce pregătește Starship pentru primul său zbor cu echipaj uman și cred că vom combina toate acestea pentru a forma, în cele din urmă, modul în care ar trebui să arate a doua misiune”, a explicat acesta.

SpaceX intenționează să folosească Starship ca un sistem de transport reutilizabil, care să poată trimite oameni și încărcături mari pe Lună, pe Marte și în alte locații din sistemul solar, conform DC NEWS.