Miliardarul Elon Musk a anunțat că a fost testat pozitiv și negativ de două ori pentru COVID-19, într-o singură zi și este de părere că la mijloc ar fi „ceva extrem de necurat”, referindu-se la pandemia de COVID-19.

Infectarea vine după ce proprietarul tesla minimaliza în luna martie a acestui an, gravitatea pandemiei, denumind-o o temere „prostească” și revine cu noi afirmații controversate, scrie Daily Mail.

La finalul acestei săptămâni, însă, Musk a vorbit despre rezultatele testelor COVID-19 pe care le-a efectuat în acea zi.

„Se petrece un lucru necurat…”, a scris Musk.

„Am fost testat azi de patru ori pentru COVID. Două teste au ieșit negative, alte două pozitive. Cu același echipament, același test, aceeași asistentă medicală. Testul rapid antigen BD”.

O ”răceală obișnuită”

Totodată, Elon Musk, în vârstă de 49 de ani, a dezvăluit că nu este nimic de speriat și că doar suferă de o „răceală obișnuită” și i-a avertizat și pe alții că „dacă mi se întâmplă mie, se poate întâmpla oricui”.

„Acesta ar putea fi motivul pentru care ne confruntăm cu o creștere atât de mare?”, s-a întrebat o persoană.

„Fac teste PCR la laboratoare separate. Rezultatele vin în 24 de ore”, a scris Musk.

„Simptomele sunt ale unei răceli. Nimic neobișnuit până acum”, transmite antreprenorul.

Acesta le-a transmis un mesaj incorect celor 39 milioane de fani ai săi de pe Twitter, potrivit căruia copiii sunt „imunim” la virus și a criticat lockdown-urile: „un arest la domiciliu!”.

Schimbarea momentului

În ciuda faptului că nu crede atât de mult în COVID-19, Elon Musk  s-a transformat în furnizor de ventilatoare. Mai exact, fondatorul Tesla a furnizat peste 1.000 de ventilatoare către un spital din California, promițând că Tesla va produce și distribui ventilatoare pentru bolnavii COVID.

De cealaltă parte însă, în luna septembrie Musk a spus că nu se va vaccina anti-COVID și nici pe copiii lui.

Afirmațiile acestuia sunt însă în concordanță cu ale experților, care devin sceptici în privința acurateții testelor rapid pentru depistarea COVID. Testele rapide antigen sunt mai ieftine și furnizează un rezultat în 15 minute. Totuși, testele RT-PCR sunt considerate cele de bază pentru testarea COVID-19.

Ele furnizează diagnosticul pe baza ARN-ului. Testele antigen „caută” acele proteine virale și sunt considerate mult mai puțin sigure.

În octombrie, autoritățile sanitare din Nevada a stabilit ca un cămin de bătrâni să nu mai folosească două teste rapide antigen, după ce două treimi din teste au generat rezultate fals-pozitive sau oamenii au fost informați greșit că sunt infectați cu virusul!